Belediye, görüntü kirliliğine karşı mücadele başlattı

Karacabey Belediyesi, Bursa-İzmir kara yolu üzerindeki boşaltılan soğan tezgâhlarının aldırılması için çalışma başlattı. Orta refüjlerdeki düzenlemelerin yanı sıra çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan unsurlarla ilgili çalışma başlatan Belediye, geri dönüşüm tesisleri de denetledi.
Çevre Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği denetimlerde ilk olarak geri dönüşüm tesislerinde incelemelerde bulunuldu. İş yerlerinin evrakları, genel çalışma standartlarına uyup uymadığı kontrol edildi. Denetimlerde ayrıca çevre kirliliğine karşı alınan tedbirler de gözden geçirildi.
Ekiplerin bir diğer adresi ise kapatılan soğan tezgâhları oldu. Yol boyunda atıl durumda kalan ve görüntü kirliliğine sebep olan boş tezgahların kaldırılması için çalışma başlatan Belediye ekipleri, tezgah sahipleri ile iletişime geçti.
Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Özkan, “İlçemize gelenlerin veya yol üzerinden geçenlerin gördüğü Karacabey’in vitrini konumundaki Bursa-İzmir karayolu özen gösterdiğimiz noktalardan biridir. Bu yüzden orta refüj çalışmaları ve benzer düzenlemelerin üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Denetim ve çalışmalarımız sürecek. Yine Karacabey’in şehir içine girişteki metruk binaların kaldırılması için de çalışma içindeyiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.