“Bebek Dostu” unvanı var ama işe yaramıyor!

“Bebek Dostu” unvanı var ama işe yaramıyor!
Ültrason sıkıntısı isyan ettirdi
Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki ültrason yokluğu hastaların büyük sıkıntı yaşamasına neden oluyor.
Hastanemizde 40 bin YTL değerindeki ültrason cihazının olmaması nedeniyle hastalar yıllardır özel kuruluşlara veya başka hastanelere gidiyor. Doktorların özel muayenehanesinde bile bulunan 40 bin YTL değerindeki ültrason cihazının, bir türlü alınamamış olması hastaneyi eleştirilerin hedefi yaptı. Ültrasonu çekilmesi gereken hastalar diğer hastanelere gönderiliyor. Özellikle doğum servisinde, anne karnındaki bebeğin görüntülenmesi için ültrasona büyük ihtiyaç duyuluyor. Ültrason çektirmek için Bursa’ya gitmek zorunda kalan hastalar, zaman kaybına uğradığı için tedavilerinde de aksamalar yaşanıyor. Görüntüleme gerektiren durumlarda doktorlar çaresiz kalıyor.
Ültrasonla görülerek karar verilmesi gereken acil durumlarda elleri kolları bağlı kalan doktorlar, zorunluluktan hastalarını başka hastanelere göndermek durumunda kalıyor. Hastalar ise acılar içinde yollarda perişan oluyor.
“Bebek Dostu Hastane” unvanı taşıyan Devlet Hastanesi’nde ültrason olmaması nedeniyle zaman kaybı yaşayan hastalar ültrasonografi çektirmek için her gün 60 kilometre uzaktaki Bursa’ya gitmek zorunda kaldıkları belirtirken, “Devletin birinci görevi vatandaşın sağlık sorununu çözmektir. İlçemizdeki hastanede doktor sayısı yeterli olmadığı gibi ültrason ve görüntüleme merkezi de yok. Doğum servisine hizmet veren bebek ünitesi ve bir kuvöz odası yok. En ufak bir pansumanın dahi yapılmadığı hastanelerimizde hizmete cevap verecek sayıda yeterli ambulansı yok” diye dert yandı. Hastaların yolda perişan olduğunu anlatan vatandaşlar, bu sıkıntının biran önce giderilmesini istediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.