BBP’nin, Dünya Barış Günü kutlama mesajı

Büyük Birlik Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Kemalettin Gider, 1 Eylül “Dünya Barış Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Gider,” İkinci Dünya Savaşı 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya’yı işgaliyle başlamıştı. Ardında 50 milyonu aşkın ölü 100 milyonlarca yaralı, sakat, acı, gözyaşı ve enkaz yığını haline gelmiş şehirler, kasabalar bırakarak 1945 Mayıs’ında bitmişti. İnsanlık tarihinin gördüğü bu en kanlı savaşın başladığı günü, yani 1 Eylül’ü, bütün dünya ulusları Dünya Barış Günü olarak ilan ettiler. Yarım asırdır 1 Eylül Dünya Barış Günü tüm dünyada çeşitli etkinliklerle yaşamakta, yaşatılmaktadır.”diyerek mesajında şu görüşlere yer verdi.
“Barışla kuşatılmış adil bir dünyada yaşamak, insanoğlunun belki de en eski özlemidir. Barış yolunun adaletten geçtiği ve insanlar arasında temel hak ve özgürlükler açısından hiçbir ayrımın olamayacağı herkes tarafından kabul edilen temel düşüncedir. Ancak bu düşünce, savaşlar ve ihlaller yüzünden her geçen gün daha fazla lekelenmektedir.
Bugün, insanoğlunun barışa olan ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Herkes, barış dolu bir dünyada yaşamak ideali kurmaktadır. Bütün insanlar, dil, din, ırk, cins, renk farkı gözetilmeksizin, insana yakışır, onurlu bir yaşam hakkına sahip oldukları gibi, barış ve adaletin yarınki nesillere aktarılmasında da eşit olarak sorumludurlar. Barışı özlemek yeterli değildir, barış ve adaletin tesisi için gereken gayreti göstermek, hem insani hem de ahlaki bir sorumluluktur.
Savaşların bedeli her zaman için ağır olmuştur. Savaşların yol açtığı acıyı, yoksulluğu, mahrumiyeti, tamamen onarmak hiçbir zaman mümkün olmamıştır. Özellikle İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, barış yanlısı uluslar arası kamuoyunun sesini her geçen gün daha fazla yükseltiyor olması, dünya barışının geleceği adına ümit verici bir durumdur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği “Yurtta ve Dünyada Barış” hedefini ilke edinen ülkemiz, dünya barışının korunması için üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmektedir.
Barış dolu bir dünya özlemiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlarken, bu günle dile getirilmek istenen anlam ve önemin hayat felsefemizin bir parçası olmasını diliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.