BBP, Sivas Kongresi kutlama mesajı

Büyük Birlik Partisi Karacabey Yönetim Kurulu Üyesi Kemalettin Gider, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Ulus devletin temellerinin Sivas’ta atıldığını belirten Gider, “Ulusumuzun geleceğinin şekillendiği Sivas Kongresi, esarete karşı verilen özgürlük mücadelemizin en önemli halkalarından biridir. Milletimizin önünde yepyeni ufuklar açan ulusal mücadelenin stratejisinin çizildiği Sivas Kongresi, ulusumuzun özgürlük yürüyüşünün mihenk taşlarından biridir. Savaş ortamında, güç şartlar altında her türlü tehlikeyi göze alarak, büyük fedakârlıklar sonucu toplanabilen kongrede alınan kararlar adeta ‘özgürlük bildirgesi’ niteliğindedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Sivas Kongresi’nin önemini, “Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi” sözüyle ortaya koymuştur. Sivas Kongresi’nde alınan kararlar, ulusal egemenliğe dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin habercisi olmuştur.
Sivas Kongresi’ndeki coşku ve kararlılığın sonsuza dek süreceğine olan inancımla; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm katılımcıları rahmet ve minnetle anıyor, ulusumuzun özgürlük ve demokrasi mücadelesinin adeta miladı olan onur ve gurur vesikalarımızdan Sivas Kongresi’nin yıldönümünü kutluyorum. Bu tarihi kongreye ev sahipliği yapan Sivaslıları da yürekten selamlıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.