Bazılarının hoşuna gitmese de her şeyimizi Atatürk’e borçluyuz!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Yeni Anayasa” konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti üzerinde kara bulutların dolaştığına dikkat çeken Koç, ülkenin milli değerlerinin bazıları tarafından unutturulmaya çalışıldığını belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için her şeyi göze aldıklarını ifade den Koç, “Ülkemizin temellerini atan Yüce Atatürk ve silah arkadaşlarını bu anlamlı günde bir kez daha minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimiz, bazılarının kafasındaki çağdışı zihniyetlere göre değil, çağdaş bir dünya medeniyetinin gerekleri çerçevesinde alt yapısı örülmüştür. Bu ülkede ezan sesleri yükseliyorsa, bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti dünyaya duyurulmuşsa, bunun baş mimarı Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Bunu bazıları anlayamayabilir. Tarihimizi iyi okumalı, iyi öğrenmeliyiz. Türkiye, günü birlik çıkarcılara teslim edilemez. Etmeyi düşünenler varsa, yanılgı içindedir” dedi.
CHP ve MHP'ye eleştiri
Yeni Anayasa hakkında da dikkat çekici söylemlerde bulunan Başkan Koç, Cumartesi günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen, “Anayasa Forumu” toplantısına katılmayan CHP ve MHP'yi üstü kapalı eleştirdi.
Bu toplantının siyasal nitelikte olmadığına vurgu yapan Koç, “Ancak ne acıdır ki, bazı muhalefet partimizi o salonda göremedik. Herhalde çok daha vahim işleri vardı” dedi.
Ülke gündeminde son zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini yeniden yazmak isteyenlerin bulunduğuna işaret eden Koç, şunları söyledi;
“Günümüzde Cumhuriyetin bütün değerlerinin ve müesseslerinin ortandan kaldırılması ve silinmesi yönünde gaflet ve delalet içinde olan yerli iş birlikçileri ve uluslar arası yandaşlarının çizdiği senaryolar ile karşı karşıyayız.
Bazılarının hayalleri nafiledir!
Devletimizin bütün değerleri silinmek ve bazılarının dünyasına göre bir devlet ve toplum düzeni oluşturmak için her türlü desise, entrika ve senaryolar çizilmekte ve halkın önüne serilmeye çalışılmaktadır.
İşte böyle bir ortamda, saygı değer konuşmacılarımızı ve misafirlerimizi İlçemizde ağırlamak ve son zamanlarda hazırlanmakta olan Anayasa çalışmalarına ışık tutmak ve halkımızı bilgilendirmek son derece önem kazanmıştır. Bu nedenle yukarıda isimlerini zikrettiğim saygı değer konuşmacıları İlçemizde görmek onların düşüncelerini halkımız ile paylaşmak bizleri son derece memnun etmektedir. Kendilerine bir kez daha minnet ve şükran duygularımı belirtmek istiyorum.
Günümüzde bazılarının söylediğine göre, bu ülkede ne yapılmış ise son on yıl içinde yapılmıştır iddiaları vardır. Onlara göre daha önce bu ülke adeta milattan önceki dönemleri yaşamaktaydı. Bu ülkede hiçbir tesis ve fabrika yoktu. Her şey son on yıllık dönemde yapıldığı gibi iddialarını her zaman yazılı ve görsel medyada izlemekteyiz. Acaba gerçek durum öylemidir. Şöyle bir etrafımıza göz atalım. Bu yüce halkın dişinden tırnağından artırarak yaptığı o büyük eserler babalar gibi satıldı ve ona buna peşkeş çekildi. Bunlar günün birinde halkımıza açık açık anlatılacak. Şöyle bir İstanbul'a göz atalım. İstanbul da daha önceki dönemlerde yapılan iki hava alanını ve iki boğaz köprüsünü dikkate almayarak İstanbul'a bakalım. İstanbul da ne var. Neler yapıldı. Sorarım sizlere.
Dünyada tarımda kendi kendini besleyen yedi ülkeden birisi iken bugün her türlü tarım ürününü ithal eder hala geldik. Tarım sektörü perişan duruma getirildi. Ne yazık ki, bu ülke saman bile ithal eder hala getirildi. Bunlarla mı övüneceğiz. Bazı Bakanlarımıza şövalyelik unvanı acaba boşuna mı verildi.
Ekonomi çarkını, yabancıların bize faiz karşılığı verdiği sıcak para ile ne zamana kadar döndüreceğiz. İşte bunları halkımıza anlatmalıyız. Bu saadet zinciri bu şekilde sürmez ve yürümez.
Toplumumuzun bütün değerleri yok edilmek ve silinmek istenmektedir. Devlet dağdaki eşkıyayı karşısına alarak ülkemizin geleceği için pazarlık üstüne pazarlık yapmaktadır. Üç tane dağ eşkıyasından alınan rehineler için adeta törenler, methiyeler düzenlenmektedir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin ayaklar altına alınmasıdır. Bu durumu halkımız ibretle ve yakından izlemektedir. Ama bu duruma halkımız iradesi ile elbet bir gün dur diyecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.