Bayram tatilinde trafik canavarı kurbanı olmayın

Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ramazan Bay, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri uyardı.

Bayram trafiğine değinen Bay, geçen yıl meydana gelen kazalara dikkat çekerek, sürücülerin çok dikkatli olmasını istedi.

Özellikle bayram tatillerinde, karayolu trafiğindeki yoğunluğun büyük oranda arttığını ve kazalar yüzünden yolların kan gölüne döndüğünü ifade eden Bay, “Bu yıl bayram tatilinin uzun olması, yollardaki trafiği hareketlendirecektir. Trafikte istenmeyen olayları yaşamamak için araç kullanırken tüm sürücülerimiz dikkatli olmalı, yola yorgun ve uykusuz çıkmamalıdır. Bayramlar, hüzünleri, acıları değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp, matemi değil, sevinçleri yaşamalıyız'' diye konuştu.

Uzun süreli bayram tatillerinde, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğine ve ailelerin acı çektiğine dikkat çeken Bay, “İstatistikler, bayram tatillerinin uzadığı dönemlerde trafik kazalarında artışın olduğunu ortaya koyuyor. Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, aşırı hız, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etkendir. Kazaların üçte ikisinin de yerleşim birimleri içerisinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması da kurallara ne kadar uyduğumuzun göstergesidir” şeklinde konuştu.

Sürücülerden yola çıkmadan önce taşıtlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını yaptırmalarını da isteyen Bay, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini takıp, ağır ve yağlı yemeklerden, uyku getirecek ilaçları kullanmaktan kaçınmaları, hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp, sık sık da mola vermeleri konusunda uyardı.

Kazalardaki en büyük nedenin hatalı sollama, yorgun, uykusuz araç kullanma ve aşırı hız ve mıcırlı yol olduğuna dikkat çeken Bay, bayram tatillerinde bu tür kazaların çokluğuna değindi. Bay, “İyi sürücü yol verir, yol gösterir ve araç kullanırken alkol almaz. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez” uyarılarında bulundu.

Bayram tatilinde sürücülerin trafikte daha dikkatli olmaları gerektiğine işaret eden Ramazan Bay, “Yolunuz, zihniniz ve gözleriniz açık, bayramınız kutlu olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.