Bayram namazı 06.37′de!

Karacabey İlçe Müftülüğü, 31 Temmuz 2020 Cuma günü kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi bayram namazının 06.37′de başlayacağını duyurdu. İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı da kutladı.

Müftü Yalçınkaya, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle siz değerli kardeşlerimi hürmet ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Allah’ın müminlere rahmet, huzur ve sevinç vesilesi olarak ikram ettiği Kurban Bayramına kavuşmanın tarifsiz heyecanı içerisindeyiz.

Kurban; Allah’a teslimiyetin sembolüdür. Rabbimize ve birbirimize samimiyetle gönülden yaklaşmak demektir.

Bayramlar ise, hayatı sekinet ve huzura dönüştüren, sevgi bağlarımızı güçlendiren paylaşma ve dayanışma günleridir. Birbirimizi hatırlamak, kardeşlik ahdimizi yenilemek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için önemli fırsatlardır. Bayramlarda sevinçleri çoğaltarak, muhabbetlerimizi artırarak Allah’a yaklaşma imkanı buluyoruz. Kurban ibadetimizle bu hedefe ulaşmaya çalışalım. Bayramda anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek gönüllerini ihya edelim. Kimsesiz, yaşlı ve yalnız olanları hatırlayarak bayramın bereketini beraber yaşayalım. Üzerimizde hakkı olan cümle geçmişlerimizi hayır dualarla yad etmek üzere kabir ziyaretlerini önemseyelim.

Bayrama hasret kalanların; yetim, garip, mazlum ve muhtaçların bayram sevinci olalım. Çocuklarımızı da bayramın coşkusuyla buluşturarak onların zihinlerinde kalıcı hatıralar bırakalım.

Acıların, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda dil, ırk, renk, kültür, ülke ve coğrafya farkı gözetmeden bayramın neşesini insanlık ailesinin her ferdine ulaştırmaya gayret edelim. Bilhassa kurbanını bu istikamette değerlendirilecek şekilde vekalet yoluyla kestirmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı’mıza bağışlayan kardeşlerimizi de tebrik etmek istiyorum.

Kurban Bayramı için Arefe günü sabah namazı ile başlayan ve dördüncü günü ikindi namazı ile sona eren farz namazlardan sonra 23 vakit Teşrik Tekbirleri’ni de okumayı unutmayalım. Kurban Bayram namazını Karacabey’imizde saat 06.37’de kılacağız Allah’ın izniyle.

Ramazan Bayramı’nda ve bir süre Cuma ve cemaatle namazlarda bir araya gelmemize engel teşkil eden, Hac ibadetinde dünya Müslümanlarının buluşmasına da mani olan salgın hastalığının bir an önce dermanını ve şifasını lütfetmesini, çektiğimiz acıların kefaretiyle pek çok hayrın fethini, ummadığımız şerlerin def’ini Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum. Bu bayramla birlikte barış, mutluluk ve huzurun yeryüzüne hakim olmasını ve insanlığa hayat kazandıran kurbanlarımızın kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.