Bayraktar’dan okullara çağrı

Karacabey Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar, ilçedeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını spor kulübü kurmaya davet etti. Bayraktar, amatör sporların gelişmesi ve gençlerin etkin olarak spor yapabilmesinin tek yolunun bundan geçtiğini belirterek, haftada iki saat süren Beden Eğitimi dersinin bu ihtiyacı karşılamada yetersiz olduğunu söyledi. Bayraktar, “Okullarda kurulacak spor kulüplerindeki sporcuların lisans masraflarını İl Spor Müdürlüğü karşılayacak. Okulun kurduğu kulüpler turnuvalara katıldığı sürece, takımın başında antrenör olarak görev yapan beden eğitimi öğretmenlerine İl Spor Müdürlüğü ücret ödeyecektir” dedi.
Bayraktar okulların kulüp kurması halinde sportif faaliyetlerin artacağını ve böylelikle bir çok yeteneğin küçük yaşta altyapısını tamamlayarak, Türk sporuna kazandırılacağını vurguladı. Bayraktar, “Okul Aile Birliklerinin tüzüğünde “gençlik ve spor faaliyeti yapar” maddesi yok ise, tüzük değişikliği yaparak kulüp kurabilirler. Buradaki amacımız çocuklarımızın daha küçük yaşlarda sporla tanışması” diye konuştu.
Bayraktar, Karacabeyli sporseverleri yakında başlayacak olan voleybol, basketbol ve futsal turnuvalarına katılım çağrısında bulundu.
Bayraktar, geçen yıllara nazaran bu yıl spor turnuvalara katılımın yüksek tutulmasını amaçladıklarını belirterek bu amaçla çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Her branşta sporun yapılabileceği tesislere sahip olduklarını ve bu tesislerin iyileştirildiğini belirten Şaban Bayraktar, Her Yaşta Herkes İçin Spor Kurumlar Arası Kurumlar Arası Basketbol Turnuvası’nın 20 Ekim’de, Her Yaşta Herkes İçin Spor Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nın da 15 Kasım’da başlayacağını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.