Bayraktar görevinin başında!

 
“Gazetecilik yapıyoruz” diye kuyruklu bir yalan daha yumurtladılar:
 
 
Karacabey Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar’ın 3 yıldır başarıyla sürdürdüğü görevinden alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve kuyruklu bir yalan olduğu belirtildi.
            Konuyla ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği ifade edilirken, Spor Bakanlığı’nın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde yeni bir yapılandırma içinde olduğu ve bunun ise Şaban Bayraktar’la ilgisi olmadığı kaydedildi.
            Geçen hafta çıkan genelgeye göre, Spor Bakanlığı, Başbakanlığa bağlı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü bünyesine dahil etti. Kadrolu müdürlerin istifasını isteyen Spor Bakanlığı’nın yeni bir yapılandırma için düğmeye bastı.
Bayraktar, yeni bir atama yapılmazsa 2012 yılının altıncı ayına kadar görevde!
Karacabey Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünü vekaleten yürüten Şaban Bayraktar’ın ise, yeni bir atama yapılıncaya kadar görevinin başında olduğu dile getirildi. Yani Spor Bakanlığı’nın söz konusu bu uygulamasının görevlerini vekaleten yürüten il ve ilçe müdürlerini kapsamadığı belirtildi.
            2012 yılının altıncı ayına kadar görevlendirilen Bayraktar’ın, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’ne asaleten atama yapılıncaya kadar devam edeceği ve şu anda görevinin başında olduğu kaydedildi.
            Karacabey dışında Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Keles ve İnegöl gibi ilçelerde de aynı uygulamanın sürdüğü öğrenildi.
Kanun Hükmünde Kararname’ye dikkat!
649 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 638 sayılı Gençlik ve Spor Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ve 21.05.1986 tarihli 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri hakkındaki kanunda bazı değişiklikler yapıldığı açıklandı.
            Bu bağlamda; 21.08.2011 tarihli ve 1863 sayılı Vali Olurlarıyla “Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü” kadrosuna Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurum içi atama yapılacağı açıklandı.
Beden Eğitimi öğretmenleri artık müdür olamayacak!
Halen kadrolu olan İlçe müdürlerinin araştırmacı olarak görevlerini vekaleten yürüteceği ifade edildi. Karar gereği, kadrosu Milli Eğitim Bakanlığı’nda bulunan ve Beden Eğitimi Öğretmeni olan Şaban Bayraktar’ın asaleten bir atama yapılmadığı takdirde 2012 yılının altıncı ayına kadar görevde olduğu, bu tarihten itibaren de her koşulda görevlendirmesinin sona ereceği belirtildi.
            Bu şekilde yeni uygulama sonucunda artık hiçbir Beden Eğitimi Öğretmeni Bakanlıklar ayrı olduğundan vekaleten de olsa Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevinde bulunamayacak.       
           

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.