Baykan: “Mutfakta yangın var”

Demokrat Parti İlçe Kadın Kolu Yönetim Kurulu, son aylarda gıda maddelerindeki fiyat artışıyla, işsiz gençlerin çoğalmasını, ayrıca çiftçi kenti Karacabey’de mazot ve gübredeki fahiş fiyatlar nedeniyle üreticilerin borç batağına saplanmasını eleştirdi. DP İlçe İlçe Kadın Kolu Başkanı Nuray Baykan, “AKP iktidarından geriye, ezilen çiftçiler, işsiz gençler ve tenceresinde aş bulamayan, sürekli yoksullaşan bir halk hatırlanacaktır. Memur ve işçiler ise, kredi kartı borçlarıyla boğuşmaktadır. Gerçek enflasyon rakamı açıklanmalı, memur ve işçilere enflasyon farkı derhal ödenmelidir.” diye konuştu.
Pazaryerlerinde, bakkal ve marketlerdeki fiyatların her geçen gün el yaktığını belirten Baykan, ekonomik yangının Türk halkını umutsuzluğa sürüklediğini, çözümünde AKP’den kurtulmaktan ve DP çatısı altında toplanmaktan geçtiğini ileri sürdü. Nuray Baykan, gerçek enflasyon rakamının gizlendiğini, yüzde 9,6 olarak açıklanan yıllık enflasyon rakamının aslında yüzde 50 civarında olduğunu kaydetti. AKP iktidarında ihracat artışından söz edilirken, ithalattaki korkunç artışın ve dış borçlardaki ürkütücü rakamların halktan saklandığını ifade eden Baykan, “Enflasyon rakamını ping pong topuyla, VCD fiyatıyla hesaplamayı bıraksınlar. Çıksınlar pazara, gitsinler marketlere ve tarlasında içi kan ağlayan çiftçiyle konuşsunlar. İşsiz gençlerin acıklı durumunu enflasyon altında yıkılan memur ve işçilerin kuşa dönen maaşlarıyla nasıl geçindiklerini sorsunlar. Kırmızı mercimek yüzde 261, pirinç yüzde 141, makarna yüzde 135, margarin yüzde 95, ayçiçeği yağı yüzde 130 ve bulgur yüzde 113 oranında artmışsa nasıl oluyor da yıllık enflasyon bu kadar düşük açıklanıyor? Bu masala kim inanır? Çiftçiye al ananı git diyenler, şimdi böylesine çılgın gibi yükselen gübre ve mazot fiyatına ne diyecekler? Dünyada kendi kendine yeterliliği bulunan yedi ülkeden biriyken, şimdi yabancıların buğdayına, ayçiçeği yağına, pamuğuna, tütününe, şekerine, mısırına muhtaç kaldık. Damadın çalıştığı firmaya 13 bin KOBİ işletmesinin tutarı kadar kredi verilirse, Türk esnafı ve iş adamları bu nasıl hortumculuk diye hesap sormaz mı?” dedi.
Baykan, dünyada küresel ısınma ve buzlanma arttığı sürece tarım ürünlerinin fiyatının daha fazla artacağını savunarak.”Ne yazık ki , AKP iktidarı bunu anlamıyor. Onlar Türk çiftçisinin yok olmasına ve çile çekmesine sessiz kalıyor. Paranın rengine bakmayanlar, bu ülkenin Kurtuluş Savaşı öncesinde yaşadığı zorlukları unutmasınlar. Türkiye’nin hiçbir konuda sömürgeleşmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.