Batuhan,Türkiye şampiyonu

*Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nin Karate Kursiyeri Batuhan Gökdemir, Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldu. Mustafakemelpaşa adına Türkiye Şampiyonası’nda yarışan Gökdemir’e Karacabey Kaymakamı ödül verdi.
*Şampiyona da Karacabey adına hiçbir sporcu yarışmazken, Mustafakemalpaşa adına yarışan sporcuların Karacabeyli olması ise şaşkınlık yarattı.
Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Karate Kursiyeri Batuhan Gökdemir, Konya’daki Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak altın madalya kazandı.
Mudanya’da yapılan Türkiye Şampiyonası Bursa Bölge Seçmeleri’ne katılan Ramazan Batuhan Gökdemir, Kata dalında üçüncü, Kumite dalında da birinci olarak Konya’daki Türkiye Şampiyonası’nda Bursa’yı temsil eden takıma seçildi. Şampiyona’da 1156 karateci mücadele etti. Batuhan Gökdemir, kendi kilosunda 50 sporcunun katıldığı Kumite dalında tüm rakiplerini yenmeyi başararak Türkiye 1.’si oldu.
Mustafakemalpaşa’nın ismini Türkiye Şampiyo-nası’nda duyuran sporcuya ödül
Batuhan’ın bu başarısı Kaymakam Dursun Balaban ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan tarafından ödüllendirildi.
Batuhan Gökdemir’in elde ettiği Türkiye 1.’liği Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan tarafından sırt çantasıyla ödüllendirilirken, Kaymakam Balaban eşofman takımı hediye etti.
Dün Kaymakam Balaban tarafından kabul edilen Batuhan Gökdemir, Balaban’ın “Turnuvada hangi ilçe için yarıştın?” sorusuna “Musta-fakemalpaşa” diye cevap verince ödül töreninde kısa süreli şaşkınlık yaşandı.
Balaban, bunun üzerine Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Çalı’ya bu durumun oluşmasındaki nedenleri sordu.
Çalı, iki yıldır karate kursu düzen-lediklerini, son bir yılda ilerleme kaydeden kursiyerlerin şampiyonalarda yarışması için destek aradıklarının altını çizerek, Karacabey’deki kulüplerin buna ilgisiz kaldığını söyledi. Çalı, kendi sporcularımızın ilçemiz adına yarışması için girişimlerde bulunduklarını, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını vurguladı. Kursiyerlerin şampiyonalarda yarışması için Musta-fakemalpaşa’daki bir kulüple temasa geçtiklerini ve lisanslarının bu kulüp aracılığıyla çıkartıldığını sözlerine ekledi.
Kaymakam Balaban, ilçemizdeki sporcuları kendi bünyesinde toplayacak bir kulüp kurulmasının gerektiğini belirterek, bu tür şampiyonalara ilçemiz adına yarışılmasını istedi. HEM Müdürü İbrahim Çalı ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’dan bu konu hakkında çalışma başlatmasını isteyen Balaban, sponsorlar aracılığıyla da rahatlıkla kaynak yaratılabileceğini kaydetti. Balaban, “İleri de ilçemizdeki sporcuların başarıları artıkça, ulusal şampiyonalarda onları izleyerek gurur duyabiliriz. Ama bunun için öncelikle altyapı oluşturulmalı. Buda ilçemizdeki kurum ve kuruluşların desteğiyle olur. Bu bütün spor dallarında böyle. Ülkemizin en iyi tanıtımıyla büyük sempati kazandıran olay spordaki başarıdır.
Küçük yaştaki bu sporcuların gelişimini sağlamak için onlara destek olmalıyız. İsmimizi duyurmak için sporcu ithal etmemize gerek yok” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.