Başkan, “Betonlaşma” takiyesi mi yapıyor?

Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu kirliliğe karşı çıktı!

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, ilçeyi yakından ilgilendiren konu hakkında “Halkı mı dinleyeceğiz?” dediğini belirttiği Başkan Ali Özkan’a sert sözlerle yüklendi.
Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumunda, Canbolu ve Yeni Mahalle’ye “Beton üretim tesisi kurulması” ile ilgili gündem maddesi tartışmalara neden olmuştu. Bu maddenin görüşülmesi sırasında yaşananları aktaran MHP’li Hüsnü Doğruoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Beton üretim tesisi kurulması ile ilgili maddenin Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na gönderilmesini, gerekli araştırmanın yapılarak mahalle sakinlerinden görüş alınmasını istedik. Ali Özkan ise, “Halkı mı dinleyeceğiz?” diyerek gündem maddesini oylamaya sundu. Ret oylarımıza karşın Canbolu ve Yeni Mahalle’ye beton üretim tesisi kurulmasına oy çokluğuyla karar verildi.
Karacabey’in geleceğini düşünenlerin böyle bir kararı onaylaması mümkün değildir. Her konuşmasında ‘istişare’ diyen, Başkan Ali Özkan’ın Canbolu ve Yeni Mahalle muhtarları ile istişare yapmaması, mahalle halkını dinlememesinin yanı sıra ‘Halka mı soracağız?’ demesine gerçekten bir anlam veremiyorum.
‘2015 çevre kirliğine karşı seferberlik yılı olacak’ diyen Ali Özkan’ın ilk icraatı beton üretim tesisi mi?
Toplantıda, tesisin kurulacağı yeri görüp, görmediğimi soran meclis üyelerini de ayrıca kınıyorum. Meclis üyeliğimde ikinci dönemim. İşim nedeniyle de Karacabey’in tüm sokaklarını dolaştım. Canbolu Deresi’nin ilçeye bakan kıyısını çok iyi bilirim.
Plandan anlayan meclis üyelerine ve Başkan Ali Özkan’a soruyorum; Mevcut planlarda tesisin kurulacağı iki parsel, çevresi ve Canbolu Deresi kenarı nasıl planlanmıştır?
Beton üretim tesisi, DSİ lojmanlarına 50 metre, Cafer Hacı Hasan Güzel Camii ile Yeni Mahalle’de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleme yaptığı çift şeritli yola 150 metre mesafededir.
Yapacağınız yeni plan ile beton üretim tesisi ve çevre yerleşimini, reklamınızı yaptığınız billboardlarda yayınlayabilir misiniz?
Büyükşehir Belediye Başkanı her konuşmasında, ilçe girişlerinin ve sahil şeritlerin düzenlenip, yeşillendirilerek güzelleştirileceğini söylüyor. Bundan haberiniz var mı?” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.