Başkan adayları Doğan Orhan ve Nezir Temel Borsa’ya giremedi.

Başkan adayları Doğan Orhan ve Nezir Temel Borsa’ya giremedi.
Karacabey Ticaret Borsası ara seçimleri büyük sürprizlere sahne oldu. Önceki gün yapılan Borsa Meclisi seçimlerinde Sedat Karakaşlar ve Abdurrahman Garip’in adaylıktan çekilmesiyle, Doğan Orhan ile Nezir Temel’in çıkardığı iki liste kıyasıya yarıştı.
Ticaret Borsası’nda seçme ve seçilme hakkına sahip 150 üyeden 125’inin oy kullanmasıyla yapılan seçimlerde Borsa Meclisi’ne Doğan Orhan’ın listesinden 11, Nezir Temel’in listesinden 3 üye girebildi. Başkan adayları Doğan Orhan ve Nezir Temel yeterli oy çıkmadığı için 14 kişilik Borsa Meclisi’nde kendilerine yer bulamadı.
Borsa seçimlerinde ilk kez bu kadar çok liste üzerindeki isimlerle oynanması başkan adaylarının devre dışı kalmasına neden oldu.
Doğan Orhan’ın listesinden seçilen üyeler, “Kaptansız gemi olduk, seçimi kazanmanın buruk sevincini yaşıyoruz” diye konuştu. Adaylardan Abdurrahman Garip’i son dakikada eski başkan Ferit Mergen’in çekilmeye ikna etmesi, Borsa Meclisi seçimlerinin kaderini değiştiren etken oldu. Nezir Temel’in ekibinden 3 ismin girmesi, listenin seçilmekten çok seçtirmemek amacıyla hazırlanmış olduğu yorumlarını getirdi.
Oy verme işlemi sabah saat 09:00’da başlayıp ve akşam saat 17:00’de sona ererken siyasetin öne çıktığı görüldü ve büyük sürprizler yaşandı.
Ticaret Borsası’nın 14 asıl ve 14 yedek üyeden oluşan meclisinde şu isimler yer aldı:
Asıl Üyeler: Turgay Cengiz (73), Lütfü Ulutürk (73), İgünmar Tohum Gıd. Hay. Tar. Alet San. Tic. Ltd. Şti. (70), Şaban Burhan (69), Yiğit Tarım Tohum İlaç Tic. San. Ltd. Şti. (68), Oray Maksut Özurgancı (68), Çetin Oruç (67), Muharrem Çin (65), S.S. Karacabey Yaş Seb. Mey. Paz. Koop. (65), Rıdvan Bıldırcın (65), Levent Çırpan (64), Murat Efe (63), Matlı Pirinç Süt Mam. ve Gıd. San. Tic. Ltd. Şti. (62), Remzi Din (62)
Yedek Üyeler: Süleyman Yemişen, Recep Uğur, Ömer Erdem, Rasim Erdem, İsmail Altıparmak, Recep Yiğen, Hüseyin Ayhan, Fikri Yüksel, Ersin Ayyıldız, Metin Özak, Barış Özden, Dinçerler Zir. Ür. Odun Köm. Oto. San. Tic. Ltd. Şti., Şerif Ok, Birol Tınmaz.
Borsa Meclisi 5 Ocak 2008 tarihinde ise en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak 4 asıl ve 4 yedek Yönetim Kurulu üyelerini belirleyecek.
Disiplin Kurulu’na 6 asıl, 6 yedek ve 1’de Birlik Delegesi seçilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.