Bandırma Limanı da özelleştirilecek

Bandırma Limanı da özelleştirilecek
Yeni dönemdeki özelleştirmeler kapsamında, Bandırma ve Samsun Limanları da özelleştirilecek. Söz konusu iki limanın birlikte ihaleye çıkarılması planlanıyor.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bandırma ve Samsun Limanları özelleştirmesi üzerinde teknik çalışmalarını sürdürüyor. Kısa sürede ihaleye çıkmayı planlayan yetkililer, iki limanın birlikte ihaleye çıkarılmasının öngörüldüğünü söylediler.
Yetkililer, limanların aynı coğrafi bölgede bulunmaması ve birbirinin alternatifi olmaması nedeniyle, birlikte ihaleye çıkarılmasının yatırımcıları olumsuz etkilemeyeceğini ifade ettiler.
-Bandırma Limanı-
Bandırma Limanı, Marmara Denizi’nin güney kıyısında yer alıyor ve bölgenin dökme yük ithalat ve ihracat kapılarından birini oluşturuyor.
Modern altyapıya sahip olan liman, 1000 ve 500 metre uzunluğunda iki mendireğe sahip ve iki mendirek arası açıklık 225 metre. Liman, demiryolu ve karayolu şebekesi ile bağlantılı bulunuyor.
Dökme yük trafiğine hizmet verilen limanda, rıhtımdaki yükleme-boşaltma hizmetleri rıhtım vinçleri ile gerçekleştiriliyor. TMO’ya ait 34 bin ton kapasiteli bir hububat silosuna sahip olan limanın rıhtımla bağlantılı bir konveyör sistemi de mevcut.
-Samsun Limanı-
Bir klavuz botu, 3 romörkör, 2 palamar botu ve bir hizmet botu mevcut olan Samsun Limanınında da, elleçleme ekipmanları arasında 25-42 tonluk 3 adet dolu ve 8 tonluk 2 adet boş konteyner forklifti, 3-35 tonluk 19 adet rıhtım vinci, 10 tonluk 2 adet saha vinci, 5-25 tonluk 6 adet mobil vinci, 5 adet standart ve 7 adet kısa mastlı forklift ve 2 adet 1.6 tonluk mini loder yer alıyor.
Limanda konteynerize yük için boş alan mevcut bulunuyor ve 35 tonluk genel amaçlı bir vinçle yükleme ve boşaltma yapılıyor.Limanda TMO’ya ait 30 bin ton kapasiteli bir hububat silosu bulunuyor ve limana bitişik 71 bin metre kare alanı kaplayan Serbest Ticaret Bölgesi 1998 yıl sonu itibariyle hizmet veriyor.
Feribot liman, Kuzey Avrupa, BDT ve Orta doğu ülkeleri arasında demir-kara-denizyolu kombine taşımacılığa hizmet veren feribot köprü sistemine de sahip.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.