BALKANSİAD çalışmalara başladı!

 
Balkan ülkeleri ile Bursa arasındaki ilişkileri geliştirmek için kurulan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) çalışmalara başladı.
Balkanlı işadamlarının Bursa’da bir çatı altında toplanmasının ardından İşadamı Naci Şahin başkanlığındaki BALKANSİAD, 41 üye ile göreve başladı. Balkan kökenli sanayici ve işadamlarının yer aldığı BALKANSİAD, Balkan ülkeleri ile Bursa arasındaki kültürel, ticari, sosyal ilişkileri geliştirmeyi hedefliyor.
Dernek binasında önceki gün bir açıklama yapan Başkan Şahin, Balkan ve Rumeli şehri olan Bursa’da böyle bir derneğin eksikliğini BALKANSİAD’ı kurarak giderdiklerini söyledi. Bursa’nın ihracatta ikinci olduğunu anımsatan Şahin, “Ekonomiye yön veren, katma değer üreten, vergi veren, istihdam sağlayan Bursa, Türkiye ve dünyada da ekonomiye yön veriyor. Balkan kökenli iş adamları sadece yaşadığı bölgede değil, köklerinin olduğu Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan ile bağlarını perçinlemek için bu derneği kurdu. 41 üyemiz var. 41 kere maşallah. Türkiye’ye ve Balkan ülkelerine hayırlı olsun” dedi. Şahin, 2 ay içerisinde 100 üyeye ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Bağlarımız güçleniyor
Derneği kurucu üyeleri arasında yer alan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, “BALKANSİAD, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında önemli bir misyon üstlenecek. Bizim Balkan ülkeleri ile bağlarımız 600 yıl sürdü. Ancak son yıllarda Balkan ülkeleri ile ilişkilerimiz zayıfladı. Bu 6 asırlık bağı koparmamak için ilişkilerimizi artırmalıyız” diye konuştu.
Artık ‘Merhaba Rumeli’ dönemi başlıyor
Bir televizyon programında yayınlanan ‘Elveda Rumeli’ dizisini hatırlatan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, “Artık ‘Merhaba Rumeli’ dönemi başlıyor. Balkanlar ile Türkiye arasındaki ilişkiler yavaş yavaş artıyor. Balkanlı vatandaşlarımız bizim yüz akımız. Bu derneğin iki ülke arasındaki ilişkileri artmasında önemli fayda sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından derneğin kuruluşu sebebiyle pasta kesildi.
BALKANSİAD’ın yönetim kurulu üyeleri şu şekilde: Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, Başkan Yardımcıları Ahmet Özkayan, Ersin Dizdar, Levent Balkır, Sayman Mümin Pekcan, Üyeler Berat Tunakan, Aytuğ Onur, Uğur Bocan, Mümin Şentürk, Serdar can, Levent Bilek, Hikmet Bosut, Abdullah Özbakır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.