Balkan Göçmenleri’nden unutulmaz bir gece

Balkan Göçmenleri’nden unutulmaz bir gece
Karacabey Balkan Göçmenleri (Bal-Göç) Kültür ve Dayanışma Derneği Temsilciliği’nin önceki akşam düzenlediği 3. geleneksel “Yılbaşıya Özel” birlik beraberlik ve dayanışma yemeği görkemli geçti.
Kültür Park Belediye Sosyal Tesisleri’ndeki etkinliğe Belediye Başkanı Ergün Koç, eşi Behiye Koç, Bal-Göç Bursa Kültür Komisyon Başkanı Abdurraman Ardahan ve Sütaş İnsan Kaynakları ve İç Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Taşer’in yanı sıra, belediye daire amirleri ile çok sayıda Bal-Göç’lü katıldı.
Programın açılış konuşmasını Bal-Göç Karacabey Temsilcisi Adem Kahyaoğlu yaptı. Etkinliğe ilginin her geçen yıl artmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Kahyaoğlu, “Özellikle de kadınlarımızın ilgisi bizleri daha fazla sevindirdi. Ulu Önder Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz. Balkanlardan gelen gönül kapısını sonuna kadar açtık. Bal-Göç yöneticilerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Tüm konuklarımızın yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dilerim” dedi.
Bal-Göç Bursa Kültür Komisyon Başkanı Abdurrahman Ardahan, göçmenlerin Türkiye için önemli olduğunu belirtti. Balkanlardan Anadolu’ya gerçekleşen göçe değinen Ardahan, “İşte bu göç olmasaydı Kurtuluş Savaşı olmazdı. Balkanlardaki Türklere karşı uygulanan asimilasyon uygulamaları halen sürüyor. Ancak tüm bu olumsuzluklara karşın, Balkanlardaki Türkler yaşayacaktır. Herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konuda fedakarlık yapmalıyız. Ortak paydada birlikte hareket etmeyiz” diye konuştu.
Son olarak konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç, göçmelerin tarihini anlatarak, Balkanlardaki Türklerin sıkıntılarına değindi. Türklerin her zaman bütün olarak yaşadığını ifade eden Koç, “Edirne’den Van’a kadar Kurtuluş Savaşımızı birlikte gerçekleştirdik. Milli benliğimizi ve bütünlüğümüzü hiçbir zaman bozmadık. Kimseye ırk, din, dil ayrımı yapmadık. Göçmenler bu ülkenin omurgasıdır. Bizleri birbirimize düşürmek isteyenlere izin vermeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm konukların yeni yılını kutlarım” şeklinde sözlerini noktaladı.
Konuşmalarından ardından Ayhan Sağlam’ın müziği ile felekten bir gece yaşayan konuklar, gönüllerince eğlendiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.