Balaban: “Okumayan toplum, bilgiden yoksun kalır!”

Balaban: “Okumayan toplum, bilgiden yoksun kalır!”
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ikincisini düzenlediği, “Danışma kurulu toplantısı” Kaymakam Dursun Balaban başkanlığında yapıldı.
Karacabey’deki eğitimin problemlerinin tartışıldığı toplantı İstiklal İlköğretim Okulu’nun yeni toplantı salonunda dün saat 10:00’da yapıldı. Toplantıya Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Atıl, belediye Meclis Üyesi Özcan Arslan, okul müdürleri, eğitim sendikaları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okul aile birliği temsilcileri ve bazı muhtarlar katıldı.
Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda Kaymakam Balaban, eğitim çıtasının daha iyi yerlere gelmesi için her türlü öneriyi değerlendirmeye aldıklarını belirtti. Okumanın bir alışkanlık haline gelmesi gerektiğinin altını çizen Balaban, eğitimin yaşının olmadığını vurguladı.
Balaban, “Eğitim seviyesinin daha üst seviyelere gelmesi için sadece okullarda değil, ilkokulu bitirmiş ileri yaştaki vatandaşlarımızın da eğitim seviyesini arttırmamız gerekir. Halkımızın okuma alışkanlığı kazanması için Cumhurbaşkanı’mızın başlattığı kampanyaya gönülden destek olmalıyız. Sadece eğitim camiası değil. Diğer kurumlar ve sivil toplum örgütleri de elini taşın altına koymalıdır. Özellikle kütüphanemizin kitap zenginliğini arttırmalıyız. Okuyarak ve öğrenerek daha kültürlü ve bilinçli bir toplum oluruz. Okumayan toplum, bilgiden yoksun kalır! Bu unutulmaması gereken en önemli konudur” diye konuştu.
Balaban, giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımının ilkokul seviyesine kadar düştüğünü belirterek, bana necilik zihniyetinin bir an önce kafalardan silinmesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle uyuşturucunun toplum yapısının bozulmasındaki en büyük kemirgen olduğunu belirten Balaban, gelecek nesillerin giderek büyüyen bu tümörün etkisinde kalmaması için harekete geçme zamanın gelip geçmekte olduğunu vurguladı. Balaban, “Sokaklarımızda uyuşturucunun pençesine düşmüş bir gençlik görmek istemiyorsak, kurumuyla, sivil toplum örgütüyle ilçemizde de gerekli mücadeleyi yapmalıyız” dedi.
Toplantıda, okuma yazma oranının arttırılması için sivil toplum örgütlerinin de eğitim kurumlarına destek olması istendi. Öğrencilerin kafe ve benzeri yerlere gitmesini önlemek amacıyla “Öğrenci Takip Sistemi”ne devam edilmesi kararlaştırıldı.
Katılımcılardan, Halk Eğitim Müdürü İbrahim Çalı, kültürel ve sanatsal etkinlikler yanında, yaşam kalitesini arttırmaya yönelik kurslar açılması için Belediye’den yer talebinde bulunarak, diğer kuruluşlarında desteklerini beklediklerini ifade etti.
Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, eğitim kurumlarında doğu kökenlilere haksızlıklar yapıldığını belirterek, bu konuya dikkat çekti.
Belediye Meclis Üyesi Özcan Arslan’da okulların yer sorunun çözümlenmesi için arsalar üzerinde yapılan plan değişikliklerinde Belediye’nin pasif kaldığını belirterek, eğitim kurumlarının alanlarının büyütülememesini eleştirdi.
Eleştirile cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, kurum olarak eğitim kurumlarına yardım etmek için ellerinden gelenlerini yaptıklarını ancak, kamulaştırmada sıkıntı çekildiğini vurguladı. Eren, Yerel Gündem 21’in okuma grupları oluşturarak, okuma seferberliğinde ilk adımı atacağını söyledi. Diğer katılımcıların da önerilerini aktarmasının ardından toplantı sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.