Balaban: “Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü” eylem planı hazırland

Balaban: “Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü” eylem planı hazırlandı
Karacabey kaymakamlığı, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferberliği eylem planını hazırladı.
İlçe Kaymakamı Dursun Balaban, yaptığı yazılı açıklamada, “Ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferberliği”, eylem planı hazırladıklarını belirterek, bu konudaki çalışmalara başladıklarını kaydetti.
Balaban, oluşturulan eylem planının 4122 sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunu ile 2007/28 sayılı “Ağaçlandırma Seferberliği” konulu Başbakanlık Genelgesi çerçevesinde düzenli, etkin ve sağlıklı yürütülmesi amacıyla planlandığını belirtti.
Balaban, “Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü” ile ilgili çalışmaların 6 Mart Perşembe günü saat 14:00’da Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılacak bilgilendirme toplantısıyla başlayacağını belirterek, toplantıya kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve tüm köy muhtarlarının katılması çağrısında bulundu.
Eylem planıyla ilgili yaptığı açıklamada Balaban, ilçemizde Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Karacabey ve Yeniköy Orman İşletmeleri olmak üzere iki şeflik bulunduğunu kaydetti. Yeniköy Orman İşletme Şefliği’nin Kurşunlu, Boğazköy ve Bayramdere köylerini kapsadığını belirten Balaban, şefliğin 11.153 hektar alanı kapsadığını vurguladı. 11 bin 153 hektar alanın 9 bin 15 hektarının koru ormanı, 2 bin 138 hektar alanın ise orman varlığından yoksun olduğunun altını çizen Balaban, Yeniköy Orman Şefliği’nin ormanlık alanının %81 olduğunu bildirdi. Balaban, şefliğin ormanlık alanı içinde ülkemizde ender görülen Longoz ormanı alanının da bin 66 hektar olduğunu söyledi.
Karacabey Orman İşletme Şefliği’nin de 104 bin 853 hektar sorumluluk alanına sahip olduğunu vurgulayan Balaban, bu alanın 82 bin 843 hektarının orman vasfından yoksun olduğunu belirtti. Balaban, Karacabey Orman İşletme Şefliği’nin ormanlık alanının %21 seviyelerinde olduğunu kaydetti.
Balaban, ilçemizin toplam 116 bin 6 hektar genel alanının 31 bin 25 hektarının ormanlık alan olduğunu kaydederek, toplam alanında %26,7’sinin orman olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.