Bakkallara maytap uyarısı

Bakkallara maytap uyarısı
Karacabey Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ayhan Kutku oda üyelerini, maytap, torpil, mantar ve benzeri patlayıcı madde satmamaları konusunda uyardı.
Özellikle bayramlarda çocukların oyun sanarak mahalle bakkallarından patlayıcı maddeler aldıklarını söyleyen Kutku, çocukların bu tür ürünlerle oynarken kendilerini yaraladıklarını belirtti.
Çevre halkının da, çocukların patlattıkları maytap, torpil ve mantar tabancaları gibi patlayıcı maddelerden rahatsız olduklarını vurgulayan Kutku, üyelerini ikaz etti.
Kutku, “Bu tür patlayıcı maddelerin çocuklara satılması halinde hemen hemen her akşam haberlerde gördüğümüz gibi çocuklar yaralanıyor ve katlanılması zor sonuçlar doğuruyor. Bu ve benzeri nedenlerle zaten bu tür maddelerin bakkallarda satışları da yasaklanmıştır. Bu yasağa riayet edilmesi konusunda üyelerimi uyarmak zorunluluğu hissediyorum. Evlerinde veya işyerlerindeki vatandaşlar da bir an meydana gelen patlama sesleriyle zor anlar yaşıyor. İnsanları tedirgin etmeye, rahatsız etmeye ve daha da önemlisi çocukların hayatlarını tehlikeye atmaya hiç lüzum yok. Önümüzde Kurban Bayramı da var. İnşallah bu bayramda olanlar bir daha yaşanmaz. Bu maddeler satılmazsa bu sorun ve tehlike de ortadan kalkmış olur. Bu satışı yapanlar ve bu maddeleri kullananlar hakkında bildiğim kadarıyla Kabahatler Kanunu gereği işlem da yapılıyor. Lütfen kurallara uyalım. Uymayanları da ihbar edelim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.