Bakan Fikri Işık, Leylek Köyü’nü ziyaret etti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık gerçekleştirdiği Bursa ziyaretleri kapsamında Karacabey’e gelerek Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç’ta mola verdi. Bakan Işık ve beraberindeki protokol leylek yuvalarını gözlemlerken, mahalle sakinleri ile sohbet etme fırsatı buldu.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Bakan Fikri Işık, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kaymakam Ahmet Yurtseven ve Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yer aldığı protokol ile birlikte Eskikaarğaç’a uğradı. Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Bakan Işık, yuva hazırlığındaki leylekleri yakından görme imkânı buldu. Eskikaraağaç Köyü Kadınları Çevre Koruma ve Kalkındırma Derneği’ni de ziyaret eden Işık, dernek üyelerince hazırlanan köy sofrasına katıldı. Hep birlikte yenilen öğle yemeğinde Muhtar Rıdvan Çetin ve Belediye Başkanı Ali Özkan, Leylek Şenlikleri ve Uluabat Gölü hakkında Bakan Işık’a çeşitli bilgiler aktardı.
Yemeğin ardından Belediye Başkanı Ali Özkan, Bakan Işık’a Longoz ormanlarının nadide bitkilerinden olan nilüfer çiçeği motifi takdim etti. Bakan Işık’ın “Karacabey’de Longoz var mı?” sorusu üzerine Longoz Ormanları hakkında bilgi veren Başkan Özkan, değerlendirme aşamasında olan projeler ile bilinirliğinin daha da artacağını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.