Bakan Akdağdan hastane sözü

Matlı’nın girişimleri sonuç verdi:

Matlı önceki gün Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun’u makamında ziyaret etti.

Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Mudanya hastanelerinin yapım süreçleri ile ilgili olarak bilgi alan ve çalışmaların hızlandırılması konusunda Sağlık Bakanı Akdağ’ dan destek isteyen Milletvekili Matlı, girişimleri sonucunda Karacabey’e yapılacak 100 yataklı Devlet Hastanesinin 150 yataklı olarak hizmet vermesi konusunda da söz aldı.

Bakan Akdağ, tüm vatandaşların kaliteli sağlık hizmetine kavuşması için ülke genelinde özverili bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Akdağ, “İlçelerde yapacağımız hastanelerin yanı sıra, Bursa’ya büyük bir bölge hastanesi kuracağız. Bursa’yı seviyoruz. Sağlık yatırımlarını süratle gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı ziyaretinin ardından TOKİ İhale ve İzleme Kabul Daire Başkanı Muhsin Soylu’yu makamında ziyaret eden Milletvekili Matlı, Bursa genelinde devam eden TOKİ projeleri hakkında bilgi aldı. Ziyarette ayrıca Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi için ihale tarihinin kesinleştiğini ifade edildi. Mustafakemalpaşa’ya yapılacak 200 yataklı Devlet Hastanesi İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı işi ihalesinin  5 Ocak 2012 (Saat 14.00)  tarihinde yapılacağı bildirildi.

Bursa il genelinde TOKİ tarafından toplam 45 adet projenin yürütüldüğünü ifade eden Milletvekili Matlı, “45 projeden 41’i uygulama safhasında. Birinin ihalesi yapıldı ve sözleşme aşamasındadır. 3 proje ise ihale aşamasında. Bursa 150 yataklı Karacabey Devlet Hastanesi, Bursa 200 Yataklı Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi ihale aşamasında olup Bursa Nilüfer Hasan Ağa Mevkiinde 1 adet Camii ihalesi ise 22.12.2011 tarihinde yapılacaktır. Ayrıca Keles 25 Yataklı Devlet Hastanesi ise proje aşamasında olup, Ocak ayının ilk haftası ihalesi yapılacaktır. Bütün bu projelerden ayrı olarak Bursa’ya 1000 Kişilik Öğrenci Yurdu ve Sosyal Tesis İnşaatı ise sözleşme aşamasındadır. Biz Bursa ilimizin yatırımlarını sıkı şekilde takip ediyor hemşehrilerimizin en kısa sürede hak ettiği yatırımları alması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.