Bak postacı terliyor!

150 metrekarede 225 memur çalışıyor!
Bak postacı terliyor!
Türk Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı, PTT Gençosman Şubesi’nin 150 metrekarelik bölümünde 225 memurun çalıştığını ve bunun Guinnes Rekorlar Kitabına geçebileceğini iddia etti.
Avcı, Gençosman Postanesi’nde yaptığı basın açıklamasıyla, ilginç buldukları çalışma ortamının postacıları güç durumda bıraktığını söyledi. Sıcak havalarda koşulların daha da ağırlaştığını belirten Avcı, 225 personelin 150 metrekare yerde havasız, sıcak ve klimasız bir ortamda güçlükle görev yapar-ken, üst düzey görevlilerin odalarında bir kişi için bile klima bulundurulduğunu hatırlattı.
Genel Müdür Osman Tural’a sorunlarıyla ilgili taleplerini yazılı ve sözlü olarak defalarca ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını dile getiren Avcı, “Sayın Genel Müdürümüz kaymakamlıktan gelmedir. Kurumu tam anlamıyla tanımıyor. PTT’nin sorunlarının genel müdürümüzden gizlendiği ortaya çıkmıştır. Türk Haber-Sen Bursa Şubesi olarak gizlenen sorunları genel müdüre anlatmaya çalıştık. Bizim için önemli olan çalışma koşullarının daha insancıl bir duruma getirilmesidir. Moral ve motivasyonunun artması, eşittir verimin artmasıdır. Kurumumuzun amacı vatandaşlarımıza daha iyi hizmet olmalıdır. Bunun için çalışma ortamı daha sağlıklı bir duruma getirilmelidir. Gençosman PTT’sinde 1 metrekarede, neredeyse iki kişinin çalışıyor olmasıyla verimden söz edebilir miyiz. Bu durum, yasalara da insan haklarına da, vicdanlara da aykırıdır” diye konuştu.
Avcı, Gençosman PTT’sindeki çalışma koşullarını daha fazla zaman yitirilmeden düzeltilmesini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.