Az konuştuk çok iş yaptık

Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu önceki gün düzenlediği toplantıda, Karacabey’de yapılan ve yapılması planlanan konularla ilgili bilgiler verdi.
Ticaret Borsası Konferans Salonu’ndaki toplantıya Kaymakam Dursun Balaban, İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, İl Tarım Müdürü Hüseyin Yıldızer, İl Sağlık Müdürü Yüksel Yöndem, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Tarım Destekleme Müdürü Ömer Ceylan, Köylere Hizmet Götürme Daire Başkanı İsmail Aksoy, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Gencer, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, PANKO Birlik Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Ovaköyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, daire amirleri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  İlk olarak konuşan Kaymakam Dursun Balaban, göreve geldiği 2006 yılından bu yana birlik ve beraberlik içinde Karacabey’de önemli hizmetleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Balaban, yapılan çalışmalarda ekip çalışmasının önemine değinerek, “Başta hükümetimiz olmak üzere; milletvekillerimiz, valimiz ve tüm yöneticilerimiz ile büyük işler yaptık. Hükümetin, ‘İçme suyu ve yolu olmayan köy ve yerleşim yeri kalmayacak’ sözü yerine getirilmiştir. 2006 yılında KÖYDES projesi sayesinde Karacabey’deki tüm köylerimiz içme suyuna ve yollara kavuşmuştur. Bunun yanında çevre düzenlemesi ve parke taşları ile köylerimiz daha da güzel bir hale gelmiştir. Gerçekleşen hizmetlerde emeği geçen herkese Karacabey’liler adına teşekkür ediyorum” dedi. Eğitim konusuna da değinen Balaban, “2006 yılında ortaöğretimlerde yüzde 44 olan başarı grafiği, 2008 yılının şu döneminde yüzde 65’e yükselmiştir. Bu birlik ve beraberliği koruduğumuz takdirde Karacabey’imizi daha ilerilere götürebiliriz” diye konuştu.
Balaban’ın ardından konuşan Bursa İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmaları ve Karacabey’e bakışını değerlendirdi. Avcı, 5302 sayılı yasadan önce yetkinin Encümen’de olduğunu ve bu nedenle hizmetlerin gerçekleştirilmesinde aksaklıkların ortaya çıktığını söyledi. Yeni yasa ile birlikte yetkinin İl Genel Meclisi’ne geçmesiyle çalışmaların hızlandığına dikkat çeken Avcı, “Yeni yasadan önce Karacabey’e çok fazla hizmetin yapıldığını ortaya çıkardık. Yetkilerin il meclisine verilmesinden sonra Karacabey’in kalkınmasında ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Gelen talepler doğrultusunda ve olanaklarımız ölçüsünde hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Yapılanların da yapılamayanların da farkındayız. Başımız dik, alnımız aktır” şeklinde açıklamada bulundu.
Programda son olarak konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, yeniden hükümete geldiklerinde amaçlarının ezber siyasetçiliğini bozmak olduğunu belirtti. Seçimden seçime değil, her an milletin yanında olduklarının altını çizen Koyuncu, az konuşup, çok çalışan anlayış ile hareket ettiklerini vurguladı. Milletvekili olduktan sonra Karacabey’de yapılan ve yapılması planlananları anlatan Koyuncu, Kurşunlu Köyü’ndeki balıkçı barınağında Kınay İnşaat tarafından bir hafta içinde çalışmalara başlanacağını ve Ekim ayında projenin bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Büyük sıkıntı yaratan Hotanlı-Beyköy yolunun 28 Ağustos tarihinde ihaleye açılacağını belirten Koyuncu, Adliye Sarayı’nın Gürbüzler İnşaat tarafından 2 milyon 287 bin 464 YTL proje bedeli ile toplam 4 kat ve 4124 metrekare olacak şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü, şu anda 3. katın yapıldığını ve Haziran 2009’da tamamlanmış olacağının müjdesini verdi.
Damla Sulama kredileri konusunda Ziraat Bankası Karacabey Şubesi’nden yaklaşık 200 çiftçinin toplam 2 milyon 200 bin YTL kredi kullandığına dikkat çeken Koyuncu konuşmasına şöyle devam etti; “Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da 8’er derslikli 2 okul yaptıracağız. Zemin etütlerini tamamladık. Bir ay içerisinde ihaleye açacağız. Gölecik brajı için önceki yıllarda yapılan çalışmaların güncellenmesi ve düzeltilmesine devam ediliyor. Yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlamak istiyoruz. Tamamlandıktan sonra da yatırım programına alınması için genel müdürlüğe göndereceğiz. Bayramdere göleti için toplam 192 hektar alanda sulama yapılmasını hedefliyoruz. Gölette su tutulmaya başlanıldı. Sulama projesi yıl sonuna kadar bitirilerek ihaleye çıkarılacak. Ödenek sıkıntısı yok. Yıl sonuna doğru başlanması planlanıyor” dedi.
Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, denizden kum çıkarılması konusunda; “Bursa İl Özel İdaresi, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden kum çıkarılması için verilen ruhsatın iptal edilmesi istiyor. Ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED Müdürlüğğü’nden gelen ekiplerin hazırladığı rapor yazılıyor. Bu yazı Bursa’ya gönderilecek. Yağmaya son verilmesi için çalışmalara devam ediliyor” diye konuştu.
Koyuncu ayrıca, Bursa’dan 3 kooperatifin yatırım programına aldığını, bunlardan ikisinin Mustafakemalpaşa’da birinin de Karacabey’de olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.