Ayıların kış menüsü hazır

Sokaklarda oynatılan ayıların toplatılması için 1994 yılında başlatılan çalışma kapsamında 1996 yılında Karacabey’de 4.5 hektarlık alanda kurulan Ovakorusu Ayı Barınağı'nda 64 ayı koruma altında tutuluyor. Bu anlamda Türkiye'de ilk ve tek olan, ayıların rehabilite edildiği ve doğal ortamlarına alıştığı barınakta, aralarında Rize'den getirilen Datvi, gözleri görmeyen Pamuk'un yanı sıra son olarak Zonguldak'tan getirilen Onur ve Umut adlı ayılar da bulunuyor.
    Ayıların rehabilitasyonu kadar beslenmesinin de çok önemli olduğunu söyleyen barınak yetkilileri, hayvanların 1.5 ay sonra başlayacakları kış uykusu öncesi yiyecekleri besinleri hazırladıklarını söyledi. Ayılar için barınaktaki fırında günde 100 ekmek pişirildiği, hayvanların kış uykusuna girene kadar 3 ton elma, 3 ton armut, 2 ton havuç tüketeceği belirtildi.
    Kış mevsimi boyunca ayıların beslenmesinin yavaşladığını anlatan yetkililer, "Kış mevsimi için Eti azalttık. Özel olarak hazırlanan ekmek ve meyve oranını artırdık" diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.