Ayılar bilimsel deneylerde kobay kullanılıyor!

Ayılar bilimsel deneylerde kobay kullanılıyor!
Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezi’nde ayıların kobay olarak kullanıldığını iddia eden doğa fotoğrafçısı Cemal Gülas, Kaçkarlar’da yeni bir rehabilitasyon merkezi oluşturacaklarını söyledi.
 Ünlü doğa fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Cemal Gülas, Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezi’nde ayıların bilimsel deneylerde kullanıldığını iddia etti.
 Üç aylık bir yavru iken, annesi avcılar tarafından vurulan ve doğal hayata hazırlanması için Cemal Gülas’a verilen “Datvi” isimli ayı sekiz aylık olduğunda Gülas’tan alınarak Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edilmişti. Ancak, bu merkezde ayıların rehabilite edilerek doğaya bırakılmak yerine bilimsel deneylerde kobay olarak kullanıldığını ileri süren Gülas, Vahşi Hayat Derneği aracılığıyla ayılar için yeni bir Rehabilitasyon Merkezi oluşturacaklarını kaydetti.
 Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla Kaçkar Dağları’nda yerleşim yerinden uzak 145 kilometre kare alanı kapsayan bir saha oluşturduklarını anlatan Gülas, “Bu sahada, Karacabey’de doğal hayattan kopuk sınırlı bir sahada yaşamaya zorlanan iki yaşın altındaki ayıları taşıyarak onları kurtaracağız. Biz, “Datvi” ve onun gibi Karacabey’de hapsedilen diğer ayıları doğal yaşam alanlarına kavuşturmak için başlattığımız mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Projemiz onay aşamasına geldi” dedi.
 Karacabey’de kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını öne süren Galas, “Bilim adamalarının bu yanlışı savunmak yerine bu yanlıştan dönülmesi için başlattığımız mücadelede bizimle birlikte hareket etmeleri gerekir. Karacabey’deki yetkililer “Datvi”yi benim yüzümden rehabilite edip doğaya salamadıklarını söylüyor. Diyelim ki öyle, diğer ayıları neden rehabilite edemediler. Ellerinde rehabilite edip doğaya saldıkları tek bir ayı var mı?” diye konuştu.
 Gülas, “Bir arkadaşım benim gitmiş olduğum bir tişörtü Datvi’ye götürdü. Tişört’ten kokumu alan Datvi, tel örgülerin önüne gelerek saatlerce ağlamış. Ben oraya gidip de Datvi’yi orada bırakarak nasıl dönerim. Ben Karacabey’e Datvi’yi alarak ait olduğu yere bırakmak için gideceğim” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.