Avustralyalı çiftçiler Karacabey’e hayran kaldı

 

Karacabey’e çıkarma yapan Avustralyalı çiftçiler, ilçenin toprak yapısına, sulama imkanlarına ve ekilen mahsul çeşitliliğine hayran kaldı.

Tarihi Çanakkale Savaşlarında yaşamını yitiren dedelerini ziyaret sonrasında 15 kişilik ekiple Karacabey’i ziyaret eden Avustralyalı çiftçiler, bazı incelemelerde bulundu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğan Ceylan, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Meclis Başkanı Nuri Karaca önderliğinde, ilk olarak Toprak Mahsulleri Ofisi alım tesislerini ziyaret eden ekibe, buğday alımlarının yapılmasında uygulanan numune alma, analiz ve neticesinde fiyat tespitleri ile silolama teknikleri hakkında brifing verildi.

En azı 20 bin dekar, en çoğu da 105 bin dekar arazi işleyen Avustralyalılar, yıllık yağış ortalaması 250 ile 300 mm olan bölgelerinde buğday ve kanola dışında sulu tarım yapamadıklarını ve buğdaydan ortalama 250 ile 300 kilogram verim alabildiklerini belirtti.

Karacabey ovasının toprak yapısına, sulama imkanlarına, ekilen mahsül çeşitliliğine hayran kalan ziyaretçi grubu, domates ve mısır tarlalarına götürülerek, çiftçiliğin yanı sıra Ziraat Odası Zirai Danışmanlığını yapan Orhan Karaca ile Hakan Pullu’nun tohum ve fide dikiminden hasadına kadar bütün evreleri İngilizce olarak anlattı.

Domates ve mısır tarlalarının, damlama sulama ve sulama kanaletlerinin bol bol resimlerini çeken Avustralyalı çiftçiler, Karacabey’de bulunmaktan, yakın ilgiden ve ziraat konusunda her türlü bilgiyi paylaşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Meclis Başkanı Nuri Karaca’ya teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.