Atatürk’ün zaferi

Atatürk’ün zaferi
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde 7. sınıflar arası düzenlenen “Besin ve Dengeli Beslenme” konulu bilgi yarışmasında birinciliği Atatürk İlköğretim Okulu kazandı.
 Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde ortaklaşa başlattığı yarışma Karacabey Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı.
Yarışmaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
 Toplam 10 ilköğretim okulunun ter döktüğü yarışmanın sunuculuğunu Hasan Sargın, jüri üyeliklerini ise; Sedat Sabancı, Semeni Düz, Bülent Cankılıç ve Mustafa Sezgin yaptı.
 15 soru yöneltilen ve büyük çekişme içinde geçen yarışma sonunda Atatürk İlköğretim Okulu birinci, İstiklal İlköğretim Okulu ikinci ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. İlk ikiye giren okulların belirlenen bir tarihte Bursa’da düzenlenecek olan bilgi yarışmasında Karacabey’i temsil edecekleri bildirildi.
Şaibe tartışmaları
Yarışma sonunda puanlar hesaplanırken yaşanan soru krizi tartışmalara neden oldu. İlk hesaplamalar sonunda Cumhuriyet ve İstiklal İlköğretim Okulu 100, Atatürk İlköğretim Okulu ise 90 puan aldı. Ancak, 2. sorunun yeniden incelenmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.
 Atatürk İlköğretim Okulu’nun 2. soruya doğru cevap verdiğinin fark edilmesi üzerine, 100 puana sahip Cumhuriyet ve İstiklal İlköğretim Okullarının 10 puanı silindi. Bunun üzerine yaşanan tartışmalar şaibe konusunu gündeme getirdi. Soruların doğru bir şekilde hazırlanmamasına tepki gösteren öğretmenler, yarışmanın şaibeli olduğunu dile getirdi.
 Tüm bu gelişmeler sonunda 90 puana sahip olan Atatürk İlköğretim Okulu 10 puan daha aldı ve yarışmayı birinci tamamladı. 10 puanları silinen Cumhuriyet ve İstiklal İlköğretim Okulları, ikincilik için yarıştı. 4 yedek sorunun ardından ikinciliği elde eden İstiklal İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ile birlikte Bursa’da düzenlenecek bilgi yarışmasında Karacabey’i temsil etme hakkı kazandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.