“Atatürk ve Cumhuriyet” tehlikede

Baştaymaz, “Devrimler, her 100 yılda bir karşı devrimle karşılaşır. 2023'ün önemi ve nedeni anlaşılmıştır”

Karacabey'de Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu konferans düzenlendi. Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Cumhuriyet kavramı ve önemi katılımcılara yansıtıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyetin zor günler geçirdiğini belirterek, tek yürek olunması gerektiğini vurguladı. Koç, konuşmasında Cumhuriyete olan bağlılığını sık sık dile getirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan  Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Baştaymaz “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konuşmasını katılımcılarla paylaştı. Atatürk'ün hayatından bahsederek başladığı konuşmasına başlayan Baştaymaz, Atatürk'ün yaşadığı siyasi ve diğer zorlukları anlattı. Baştaymaz, Türkiye'nin mevcut konumunun güçlü ve birlikte tek yürek olmayı mecbur kıldığını ifade etti. Baştaymaz, “Silahla yapılamayanlar fitne fesatla yapılmaya çalışılıyor. Devrimler, her 100 yılda bir karşı devrimle karşılaşır. İçerisinde bulunduğumuz zaman dilimi önemli bir noktadır. Bunu atlatabilmek çok mühimdir. Şimdi 2023'ün önemini ve nedenini anlamışsınızdır” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren konferansın sonunda Başkan Ergün Koç, Prof. Dr. Tahir Baştaymaz'a plaket ve çiçek takdim etti. Baştaymaz'ın konuşmalarının ve anlatımının herkesi duygulandırdığını ifade eden Başkan Koç, gözyaşlarını tutamadı.

ADD Başkanı Haluk Aka tarafından takdim edilen karanfiller ise konferansa katılan bayanlara Prof. Dr. Tahir Baştaymaz tarafından bizzat sunuldu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.