Atatürk ve Cumhuriyet sonsuza değin yaşayacak!

Karacabey’de dün düzenlenen Gençlik Yürüyüşü’ne katılanlar hep bir ağızdan haykırdı:

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi, CHP, MHP, DP, DSP ve HAS Parti ilçe yöneticilerinin önderliğinde gerçekleşen, “Gençlik Yürüyüşü”ne öğrenci ve vatandaşların yanı sıra Bursa Karacabeyliler Derneği, sendika üyeleri ve oda temsilcileri de destek verdi.

            Balık Hali’nde bir araya gelen topluluk, ellerinde Atatürk ve Türk bayrakları eşliğinde Gençlik Marşı’nı söyleyerek alkışlarla Cumhuriyet Alanı’na ulaştı.

            Cumhuriyet Alanı’nda ise, büyük bir coşku içinde tören düzenlendi. Ellerindeki karanfilleri Türk bayrağının üzerine bırakan topluluk, Atatürk ve Cumhuriyet’e sonsuza değin bağlı kalacakları mesajını verdi.

Jankat Doruk Erol isimli öğrencinin sunumuyla başlayan törende milli duygulara dikkat çekildi. Hiçbir gücün kendilerini Atatürk ve Cumhuriyet’i sevmekten alıkoyamayacağına vurgu yapan Erol, “Biz gençler var olduğumuz sürece Atatürk ve Cumhuriyet yaşayacaktır. Ancak ne hikmetse böylesine anlamlı milli bayramlarımızda Ata’nın huzuruna çelen koyulmasına ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasına yasak getiriliyor. Buna hiçbir anlam veremiyoruz. Böyle bir yasak getirenler, bunun açıklamasını yapmalıdır. Bu uygulamada imzası bulunan milletin vekilleri şunu hiç unutmasınlar ki, Türk gençliğinin nefesi her zaman hissedilecektir. Ne mutlu Türküm diyene” diyerek sözlerini noktaladı.

Ardından ADD Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Öğretmen Fahri Çeki önderliğinde hep bir ağızdan “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” okundu.

Programın son bölümünde ise Gülşah Yavuz isimli öğrenci, “Gençliğin Ata’sına Cevabı”nı yüksek sesle dillendirdi.

Coşku ve heyecanın en üst noktaya ulaştığı Gençlik Yürüyüşü olaysız sona erdi.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.