Atatürk Kültür Parkı’nda Neler Oluyor?

Gezi-Gözlem-Araştırma
Atatürk Kültür Parkı’nda Neler Oluyor?
Karacabey’de yıllardır eksikliği hissedilen ve hizmete açılmasıyla yoğun ilgiyle karşılaşan Atatürk Kültür Parkı’ndaki mevcut durumu yerinde inceledik.
Karacabey’de yıllardır eksikliği hissedilen ve hizmete açılmasıyla yoğun ilgiyle karşılaşan Atatürk Kültür Parkı’ndaki mevcut du-rumu yerinde inceledik. Karacabeylilerin görüş ve isteklerini aldıktan sonra park yetkililerine ilettik. İşte izlenimlerimiz:
Metin YILMAZ: Parkta müzik eksikliği var. Parkın dört bir yanına kolonlar konulmasını ve müzik yayını istiyoruz.
İbrahim GÜL: Sosyal etkinlikler artırılabilir.
Dilek BİRİNÇ(İşletmeci): Yüzme havuzu yapılmalı. Çocukların sorumsuzca gölete girmesi önlenebilir. Boğulma tehlikesi yaşıyorlar. Gölette cankurtaran yok. Göletin içine aqua park yapılmalı. Çocuklar için çok iyi bir hizmet olur. Tehlike yaşanmaz.
Ömer KARABULAK: Parkta çok boş alan var. Boş alanlar doldurulabilir.
Cem ULUTÜRK(Hayvan sever): Böylesine saçma bir kararı anlamakta güçlük çekiyorum. Çevreye duyarlı olduğunu iddia eden Sayın Belediye Başkanı Ergün Koç’a sesleniyorum:
Sayın Belediye Başkanım, Atatürk Kültür Parkı’na evcil hayvanların girmesini yasakladınız. Türkiye Birleşmiş Milletler hayvan haklarına taraf olmuş ve imza koymuş bir ülkedir. Ayrıca Avrupa üyeliğine aday bir ülkeyiz. Bu uygulamayla neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz? Ayrıca siz gittiğiniz her yerde Avrupa’yı gördüğünüzü ve Avrupa’da yaşadığınızı belirtiyorsunuz. Avrupa’nın hangi ülkesinde böyle bir uygulama gördünüz? Avrupa’da evcil hayvanların parklara girmesi yasak olmadığı gibi, alış veriş mağazalarına girişleri bile serbest. Peki, biz simdi evcil hayvanlarımızı alıp nerede gezmeye çıkacağız? Yaptığınız uygulama tamamen keyfidir. Köpeğimi başka yelerde tüm parklara sokabiliyorken Karacabey Kültür Parkını kullanamamak çok kötü bir olay. Köpeğim sürekli ağızlıklı ve aşılıdır. Bu uygulanmanın en kısa zaman da kaldırılmasını istiyorum. Karacabey çağdışı kalmış yasaklar değil, daha özgür olmalıdır. Yasaksız, demokratik, özgür bir Karacabey için ne dersiniz?
Ömer YILDIRIM(Gölet İşletmecisi): Göletimizde cankurtaran+can yeleklerimiz var. Oluşacak herhangi bir tehlikeye karşı hazırlıklıyız. Göletimizde gündüz 1, gece 3 cankurtaran çalışmaktadır. İzinsiz ve tehlikeli bir şekilde bilinçsizce göletimize giren çocuklar hemen göletten çıkartılıyor. Girmeye çalışan çocuklar ise engelleniyor. Her teknemizde 4 can yeleği, toplam 11 teknemizde 44 adet can yeleği bulunuyor. Ayrıca, göletimizdeki su sürekli devir-daim oluyor. Suda herhangi bir kirlilik söz konusu değildir. Halkımızdan isteğimiz, göletimizi kirletmemeleridir. Ayrıca, kültür parkın en önemli eksiği lunaparktır. Belediye Başkanımızdan isteğimiz lunaparkın en kısa zamanda yapılmasıdır.
Pelin HACER (Karacabey Belediyesi Park ve Bahçeler Sorumlusu): Gölete girmenin tehlikeli olduğunu belirten tabelalarımız mevcuttur. Bunu okuyabilen gençler tabelada yazana uymalı. Okuma yazması olmayan küçük çocukları ise velileri uyarmalıdır. Aqua park projesi uygun bir proje değildir. Parkımızı inşa ederken projemizi aqua park üzerine yapmadık. Bu nedenle şimdilik aqua park projesi gündemimizin dışındadır.
-Küçük çocuklar havuza girip boğulma tehlikesi yaşarsa cankurtaran olmadığı takdirde boğulma tehlikesi yaşayan çocukları kim kurtarır?
-Tabelalar olduğu için bize göre bir sakınca yoktur. Okuma yazma bilmeyen çocukların sorumluluğu anne-babalarındadır.
Atatürk Kültür Parkı’na Yapılacaklar:
-Lunapark yapacağız. Kültür park gibi olmasa da Karacabey’e yakışır bir lunapark inşa edeceğiz. Zamanla kolanlar konularak müzik verilebilir. Bu konu çözülemeyecek bir konu değildir. Sosyal ve sportif etkinlere geldiğimizde ise;
19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü, İstanbul’un Fethi dolayısıyla mehter takımı gelerek yemekli ve eğlenceli bir kokteyl yapıldı. Daha değişik etkinlikler düşünülüyor.
Halkımızın büyük bir kısmı güvenlikli ortam istiyor. Bizde halkımızın istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Kısacası, zamanla çok daha iyi olacak. Ayrıca, parkımıza anfi tiyatro ve düğün salonu yapılacak. Karacabeyli sporseverlere yönelik bir futbol sahası yapılacak. Girişler ücretsiz olacaktır.
NOT: Bu hizmetlerin sonbahar sezonuna yetiştirilmesi düşünülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.