“Atatürk” konulu resim sergisine büyük ilgi!

Bursa Karacabeyliler Derneği’nin “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” nedeniyle açtığı “Atatürk” konulu resim sergisinde izdiham yaşandı.
Bursa’daki Atatürk Köşkü’nde gerçekleşen açılışa CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Resim sergilerinin 13 gün süreyle Atatürk köşkünde kalacağını duyuran Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, amaçlarının Karacabey insanına yakışacak bir şekilde çalışmalar üretmek olduğunu dile getirdi.
Tabela derneği değiliz!
Başkan Ceylan, “Biz yalnızca tabela derneği değiliz. Düşünce ve fikir olarak Karacabey insanına yakışacak ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edecek bir düşünceyle yola çıktık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çok iyi bir konu yakaladık. ‘Atatürk’ konulu resim sergisini açmaktan onur duyuyoruz. Bursa’da Karacabeyliler Derneği olarak üzerimize almış olduğumuz sorumluluğun bilincindeyiz. Bunu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Çünkü bizler, ilçede yaşayan 70 bin, köylerinde yaşayan 30 bin ve Bursa’da yaşayan 110 bin Karacabeyliyi temsil ettiğimizin farkındayız. Bursa’daki derneklere karşı bir dernek değil, örnek alınacak bir kuruluş olmak için çalışan bir ekibiz. Dernekçiliğin amacı dışında değil sosyo-kültürel ve yardımlaşmanın içinde olacağını göstermek istiyoruz” dedi
Övgüyü hak ediyorsunuz
Başkan Ceylan’ın ardından söz alan Karacabeyli Milletvekili Turhan Tayan, “Derneğimizi yakından takip ediyorum. Çok çalışkan bir başkan ve yönetim kuruluna sahip bir derneğimiz var. Her platformda dernekten övgüyle söz edilmesi beni gerçekten çok mutlu ediyor. Değerli Başkan Yüksel Ceylan ve ekibiyle bu derneğin ilimizde söz sahibi olacağına inanıyorum. Karacabeyliler Derneği, büyük bir sivil toplum örgütü haline gelecektir. Buna canı gönülden inanıyorum. Tüm kalbim ve milletvekili sıfatımla Karacabeyliler Derneğine sahip çıkmaya ve desteklemeye söz veriyorum” diye konuştu.
Emeği geçenlere teşekkür
Programda son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ise, anlamlı bir etkinliğe imza atan Karacabeyliler Derneğini kutladı.
Özlükurt, “Dernek başkanınız ile bir görüşmemizde Bursa Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı önderliğinde Karacabeyliler Derneğini kuracaklarını ve Bursa’da büyük ses getireceklerini söylemişti. Bu konuşmanın üzerinden 2 ay gibi kısa bir süre geçmesine karşın, Yüksel başkan ve ekibi canla başla mücadele ederek çok iyi işlere imza atmaya başlamışlar. Derneğin sloganının da ‘halka hizmet hakka hizmettir’ olması gerçekten beni çok mutlu etti.
Yüce Atamızın resimlerinden oluşan Atatürk konulu bir resim sergisine imza atmalarından dolayı gerek 24 şehit askerimiz, gerekse Van’da meydana gelen ve 500’e yakın vatandaşımızı kaybettiğimiz şu günlerde birlik ve beraberliğimize çok ihtiyaç duymaktayız. Böyle günlerde Karacabeyliler Derneği’nin sergiyi halka açması beni çok mutlu etti. Emeği geçen başta Dernek Başkanı Yüksel Ceylan’a, yönetim kurulu üyelerine ve resimleriyle sergiye katılan tüm ressamlarımıza teşekkür ederim.
Konuşmalardan sonra “Atatürk” konulu sergi kurdele kesimiyle açıldı. Eserleriyle göz kamaştıran Nevin Çalışkan, Sevcan Sözeri, Gülhan Yüncü, Gülsen Tavşan, Sevda Alıcı, Erol Cingil, Zeyni Yılmaz, Aynur Kuka Akalın ve Zafer Atlı’nın birbirinden güzel Atatürk resimleri sanatseverleri büyüledi. Açılışın ardından da gelen konuklara Bursa’nın sembolü olan kestane şekeri ikram edildi.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.