Ata’mızı unutmayacağız!

Ata’mızı unutmayacağız!
Karacabey ve yurt genelinde olduğu gibi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yılında özlemle anıldı.
 Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Kaymakam Dursun Balaban ile beraberindekiler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak anıta çelenk sundu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmaya başlamasıyla, Ata’nın yaşama veda edişinin hüznü ve burukluğu bir defa daha yaşandı. Ardından da İstiklal Marşı okundu.
 Atatürk Anıtı’ndaki törene, Kaymakam Dursun Balaban , Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Galip Erbil, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit Emniyet Müdür Vekili Ömer Koparan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
ŞKYM’de anma töreni
 Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde “10 Kasım ve Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece alan yapıtların sergi açılışı yapıldı. Sergi, Kaymakam Balaban tarafından açıldı. Balaban ve beraberlerindekiler öğrencilerin yaptıklarını teker incelerken, birbirinden güzel eserlerle gurur duyduklarını belirttiler.
 Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ü Anma’ programı ise kusursuz bir organizasyonla gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan Karacabey Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Kaya, Atatürk’ün yokluğunun yüreklerde hissedildiğini ve Türk halkının Atatürk ilke ve inkılaplarından asla ayrılmayacağını belirtti. Kaya, “Atatürk’ün kendi ifadesiyle ‘naçiz vücudu’ hiç şüphesiz toprak oldu. Fakat al yıldızlı bayrak altında hepimizin bir bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ebediyen duracaktır. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, her türlü saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Anadolu Lisesi olarak; Medeniyet yolunda yürümek ve başarılı olmak yaşamın şartıdır. Bu yol üzerinde duraksayanlar ve geriye bakmak cahilliğini gösterenler medeniyetin coşkun seli altında boğulmaya mahkumdurlar. Medeniyet yolunda ilerleme, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlılıkla ve sürekli yenilenme süreciyle ilintilidir. Sosyal, ekonomik, ilim ve fen alanlarında başarılı olmak için tek gelişme ve ilerleme yolu budur” diye konuştu.
 Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Dilber’de, konuşmasında günün anlam ve önemini belirtti. Türkiye’nin çağdaş yüzünün oluşumuna büyük katkı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarından kesitler anlatan Dilber, Atatürk’ün izlediği politikalar ve devlet adamlığıyla günümüz Türkiye’sinin oluşumundaki etkisine vurgu yaptı.
 Konuşmalardan sonra “10 Kasım ve Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri; Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Galip Erbil ve Belediye Başkan Vekili Meral Eren tarafından verildi.
 10 Kasım ve Atatürk, konulu yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle belirlendi:
Şiir:1-Şeyma Duymaz ( Atatürk İlköğretim Okulu)2-Doğukan Doğru (Ömer Matlı İlköğretim Okulu)3-Halime Acar ( İstiklal İlköğretim Okulu)
Resim:1-Esra Uysal (Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu)2-Hayrünnisa Uyar ( Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu)3-Melike Irgat ( Ömer Matlı İlköğretim Okulu)
Kompozisyon:1- Emine Dirlik ( Karacabey Lisesi)2- Sultan Güneysu (Anadolu Lisesi)3- Cansel Emir ( Sadık Yılmaz Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek
Lisesi)
 Fotoğraflarla canlandırılan Atatürk konulu slayt gösterisi konuklara duygulu anlar yaşattı. Anadolu Lisesi öğrencileri orotoryo ve koro halinde Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirerek kolay kolay unutulamayacak dakikalar yaşattılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.