Ata’mızı özlemle andık!

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri”nde hüzün ve coşku bir aradaydı:
Karacabey’de dün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 73. yıldönümü nedeniyle düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliği”nde hüzün ve coşku bir arada yaşandı.
            Türk milletinin lideri Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında bir kez daha özlemle anılırken, O’nun bıraktığı yüce miras coşku içinde yeniden alevlendi.
            Anma programı çevresinde ilk olarak Cumhuriyet Alanı’nda Ata’nın huzuruna çelenk bırakıldı. Kaymakamlık önderliğinde tüm kurum ve kuruluşlar çelenk sunarken, Baro Temsilciliği ile Eğitim Bir Sen İlçe Temsilciliği’nin törende yer almamaları tepki topladı.
Daha sonra 2 dakikalık saygı duruşu ile birlikte Belediye ve fabrikalar sirenlerini, motorlu taşıtlar da klaksonlarını çaldı. Saygı duruşunun ardından da Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Erol Ergenekon önderliğinde İstiklal Marşı coşkuyla okundu.
İ.M.K.B.’den dört dörtlük program!
Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından İ.M.B.K. Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nce Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Anma Programı”na geçildi.
            Programa Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yavuz Yüzlü, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Belediye Başkanı Ergün Koç’un program başında yer almasına karşın, törenin ortasında salonu terk etmesi ve bulunduğu süre zarfında uyuklaması ise eleştiri konusu oldu.
            Öğretmen Ferda Sayan’ın sunduğu programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Vedat Kırbaş yaptı. Atatürk’ü özlemle andıklarını dile getiren Kırbaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 73. yıldönümünde minnetle, özlemle, saygı ve sevgiyle anıyoruz.
Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki, yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa hizmetlerle hiç ölmezler ve varlıklarını ilelebet sürdürürler. Yüce Atatürk de bunlardan biridir.
            O ki; yaşamını milletine adayan, koca bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir liderdir. Yenilgiyi hiç düşünmeyen, yalnızca milleti için var olan, gerektiğinde milleti için canını vermeye göze alan büyük bir komutandır.
            O ki; ömrü boyunca ülkesi için çalışan ve bunu görev sayan, millete hizmet anlayışını ve yöneticilerde bulunması gereken özellikleri vurgulayan mümtaz bir devlet adamıdır. Ülkesinin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerle ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ diyerek Türk milletinin o mağrur duruşunu sergileyen büyük Türk ve dahi insandır.
            Yüce Atam, rahat uyu. Senin naçiz vücudun toprak oldu belki, ancak emanetin olan fikirlerin, ilkelerin ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi.
            Kırbaş’ın ardından Tarih Öğretmeni Tuncay Baran, günün önemini belirten bir konuşma yaptı. 10 Kasım’ların matem günlerinden farklı olarak Atatürk’ün eserlerini ve düşüncelerini anlamak açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Baran, “Atamız evrenseldir. O, Türk milletine çağ atlatmıştır. Yaşamı boyunca milleti için çalışmış, hizmet anlayışını yöneticilere de vurgulamıştır. Atatürk, çocukları ve gençleri çok severek onları, ‘Türkiye’nin aydınlık geleceği’ olarak nitelendirmiştir. Uygarca ve insanca yaşamak için Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz. Atamızın fikirleri ve düşünceleri sozsuza değin yaşayacaktır” diye konuştu.
            Konuşmalardan sonra Atatürk’ün yaşamını ele alan sinevizyon gösterisi izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Ardından Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği ilke ve devrimlerinin yer aldığı sunum, izleyenlerden tam not aldı.
            Kusursuzca hazırlanmış diyebileceğimiz etkinlikte Atamızın sevdiği şarkılardan oluşan sözlü koroyu başarıyla sunan İ.M.K.B.’li öğrenciler, izleyenlerce alkış yağmuruna tutulurken, Gizem Nur Şentürk isimli öğrencinin okuduğu, “Bir tutkudur Mustafa Kemal” şiiri ise çok anlamlıydı.
Ayakta alkışlandılar!
Tören sonunda Giyim ve Üretim Bölümü Öğretmenleri Jale Yılmaz Ege ve Büşra Sevinç önderliğinde hazırlanan defile görülmeye değerdi. Atatürk’ün giydiği birbirinden şık kıyafetleri sergileyen öğrenciler, çok güzel bir finalle programı bitirdi. Defile bitiminde Türk bayrağı açan öğrenciler, salonu hınca hınç dolduran izleyenlerce ayakta alkışlandı.
            Hüzün ve coşkunun bir arada yaşandığı programı düzenleyen İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Kaymakam Dursun Balaban başta olmak üzere tüm katılımcılar tarafından övgüyle kutlandı.
Dört dörtlük program, ödül töreniyle son buldu. Van ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle iptal edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında resim, şiir, kompozisyon ve Atatürk Koşusu’nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri dünkü etkinliğin sonunda sahiplerine verildi.
Öğrenciler, ödüllerini Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yavuz Yüzlü’nün elinden aldı.
              

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.