Ata’mızı özlemle andık!

Karacabey'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75. yıldönümü nedeniyle düzenlenen “10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinliği”nde hüzün ve coşku bir arada yaşandı.

Türk milletinin lideri Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında bir kez daha özlemle anılırken, O'nun bıraktığı yüce miras coşku içinde yeniden alevlendi.

Anma programı çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Alanı'nda Ata'nın huzuruna çelenk bırakıldı. Kaymakamlık önderliğindeki çelenk sunumuna Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, AKP, CHP ve MHP İlçe Başkanlıkları, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Fenerbahçeliler Derneği katıldı.            

Daha sonra 2 dakikalık saygı duruşu ile birlikte Belediye ve fabrikalar sirenlerini, motorlu taşıtlar da klaksonlarını çaldı. Saygı duruşunun ardından da 14 Eylül Ortaokulu Müzik Öğretmeni Erdoğan Irmak önderliğinde İstiklal Marşı coşkuyla okundu.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde “Anma Programı” gerçekleşti.

Programa Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, siyasiler, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Lütfü Yavaş yaptı. Atatürk'ün bu ülke adına en büyük hediyesinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu dile getiren Yavaş, “Eğer bugün rahat ve özgürsek bunu hiç şüphesiz Ata'mıza borçluyuz. Büyük Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle anıyoruz. O'nun kurduğu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır” şeklinde konuştu.

Günün önemini belirten bir konuşmayı ise Tarih Öğretmeni Rasim Delioğlu yaptı. 10 Kasım'ların matem günlerinden farklı olarak Atatürk'ün eserleri ve düşüncelerini anlamak açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Delioğlu, “Atamız evrenseldir. O, Türk milletine çağ atlatmıştır. Uluslararası alanda yapılan birçok yenilikte Atatürk'ün imzası vardır. Atatürk siyasi, ekonomik, çevresel ve dini alanlarda Türkiye'nin aydınlık geleceğine ışık tutmuştur” dedi.

Atatürk Oratoryosu ve şiirlerle anlam kazanan program, Müzik Öğretmeni Erdoğan Irmak şefliğindeki koronun, Atatürk'ün sevdiği şarkıları söylenmesiyle devam etti.

Atatürk'ü anlatan sinevizyon gösterisi büyük bir ilgiyle izlenirken, program resim, şiir ve kompozisyon ya-rışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.