“Asılsız saldırılar yıpratmaya yöneliktir

“Hastaneyi Karanlık Eller Yönetiyor” haberine yanıt geldi:

“Asılsız saldırılar yıpratmaya yöneliktir”

*Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Kaan Bütün 9 Nisan 2007 tarihli Meltem Gazetesi’nde yer alan “Hastaneyi Karanlık Eller Yönetiyor” başlıklı haberin doğruları yansıtmadığını söyledi ve Sağlık-Sen temsilcisi Fatih Alpaslan’ın bu demeciyle idarecilerin küçük düşürülmeye çalışıldığını dile getirdi.

Karacabey Meltem Gazetesi’nin, 09 Nisan 29007 tarihli sayısında yer alan “Hastaneyi Karanlık Eller Yönetiyor” başlıklı habere yanıt gönderen ve düzeltme isteyen Başhekim Uzm. Dr. Yavuz Kaan Bütün, Sağlık-Sen temsilcisi Fatih Alpaslan’ın demecinde doğruların yansıtılmadığını ileri sürdü. Hastanenin her zamankinden çok daha fazla üreten bir çalışma anlayışı içinde olduğunu dile getiren Başhekim Bütün, İdarecilerin itibarının küçük düşürülmek istendiğini ve yolsuzluk yapılıyormuş gibi izlenim yaratılmaya çalışıldığını belirtti.
Başhekim Yavuz Kaan Bütün’ün 2. Noter kanalı ile gönderdiği düzeltme yazısı aynen şöyle:
“9 Nisan 2007 günü Karacabey Meltem Gazetesi’nde birinci sayfada sürmanşetten yayımlanan ‘Hastaneyi Karanlık Eller Yönetiyor’ başlıklı ve Sağlık-Sen temsilcisi Fatih Alpaslan tarafından verildiği anlaşılan beyanatlar gerçek dışı olup; Kurumumuzun ve idarecilerin itibarını küçük düşürmeye yöneliktir. Sanki yolsuzluk yapılıyormuş gibi izlenim yaratılmaktadır. Çalışanların haysiyet ve gururunu yıpratıcı, moral motivasyonlarını bozucu ve kişilerle ilgili, hiçbir somut belge-delil olmaksızın asılsız gerçeğe aykırı soyut isnatlar içermektedir.

Demeçteki haddini aşan yazı başlığını reddediyoruz. Kurumu, çalışanları ve yakınlarını üzen bu yazının somut bir delile dayanmadan verildiğini kamuoyuna duyurmak istiyoruz. 5187 sayılı Basın Kanunu’nun ‘Cevap ve Düzeltme’ başlıklı 14. maddesi gereğince bu düzeltme yazısının hiçbir ekleme yapmaksızın 3. gün içerisinde aynı sayfada, aynı puntolarla yayımlamanızı rica ederim”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.