Arıcılık Kursu başladı

Kurs Öğretmeni Hayrettin Yazıcı, Karacabey’de şu ana kadar 50. Arıcılık Kursu’nu hizmete açtıklarını, 2 bin kişinin üzerinde üreticiyi de belgelendirdiklerini kaydetti. Yazıcı, bir ilçede 2 bin arı üreticisinin bulunmasının çok önemli olduğunu söyledi.
    Karacabey’de arıcılığa yönelik her yıl artış olduğunu dile getiren Yazıcı, “Arıcılığa olan ilginin yanı sıra koloni sayısında da önemli miktarlarda artış oldu” dedi.
    2012 yılında önemli oranda arı kayıplarının olabileceğine vurgu yapan Hayati Yazıcı, üreticileri bu nedenle dikkatli olmaya davet etti.
    Yazıcı, “2011 yılı baharı, arılar için çok soğuk geçti. Bu nedenle arılar, yeterli gıda stoku yapamadı. Özellik arıların açlıkla baş başa kalacağı düşünülmektedir. Bu konuda alınması gereken önlem ise, Şubat ayının sıcak geçen günlerinden itibaren arıların kekle beslenmesi, Mart ayıyla birlikte önce koyu kıvamlı şurup verilmesidir. Hava ısındığı dönemlerde ise normal şuruplamaya devam eden üreticilerimiz krizin önüne de geçmiş olur” şeklinde bilgiler verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.