Anne sütünün önemi saymakla bitmez!

Anne sütünün önemi saymakla bitmez!
Karacabey Devlet Hastanesi Başhemşire Vekili Ayşe Başar, anne sütünün bebeklerde ilk altı ayda tüm besin gereksinimi tek başına sağlayabildiğini belirterek, doğumdan sonra gelen ilk sarı sütün bebekleri hastalıklara karşı koruyan ilk aşı değerini taşıdığını söyledi.
Anne sütü ile beslenen bebeklerin diğer bebeklere oranla daha zeki olduklarını ifade eden Başar, “Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına ilk altı ayda sağlayabilen en iyi besindir. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ilk sarı süt bebek için çok önemlidir, çünkü bebeği hastalıklara karşı korur, bebeğin ilk aşısıdır. Anne sütü bebekler için yaşamsal öneme sahiptir. Anne sütü bebeğin ileri ki yaşlarında, diğer besinlerle beslenen bebeklere göre daha zeki olmalarına katkı sağlar. Anne sütü bebeğin ilk altı ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerini içeren ideal besin kaynağıdır. İçindeki koruyucu maddeler nedeniyle bebeği enfeksiyonlardan korur. Anne sütünün hazmı kolaydır. Kaynatmak gerekmez. Hazırdır. Ekonomiktir. Zaman tasarrufu sağlar. Sterildir. Anne sütü, anneyi meme ve kansere karşı da korur. Emziren anneler, fazla kilolarından kurtulur.
Annenin bebeğin psikolojik yönden olumlu gelişimini sağlar” dedi.
Bebeğin büyümesi için gerekli
Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Ayşe Başar, tamamen doğal olan anne sütünde bebeğin büyümesi için gerekli olan maddeler inek sütünden daha fazladır. Anne sütün de yeterli miktar da su ve vitamin bulunduğu için çok sıcak iklimlerde bile bebeğe su vermeye, ilk altı ay meyve suyuna gerek yoktur. Anne sütü ile beslenmiş çocuklar astım, alerji, çocuk diyabeti gibi hastalıklara karşı daha dirençli oluyor ve kanser oranının daha düşük olduğu biliniyor. Anne sütünün içinde yeterli olduğu için, emzirilen bebeklerde kansızlık görülmez. Ayrıca anne sütü alan bebeklerde pişik, karın ağrısı ve kabızlık daha az görülür diye konuştu.
Başar son olarak da, Karacabey Devlet Hastanesi olarak, 2008 yılının ikinci altı ayında hedeflenen 100 kişiyi aştıklarını, 204 aileye planlama eğitimleri verdiklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.