Anne sütü direnci arttırıyor

Karacabey Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ekrem Açıkalın, doğumdan sonra en az 6 ay anne sütüyle beslenen çocukların bahar aylarında alerjik hastalıklara karşı vücut dirençlerinin arttığını söyledi.
Açıkalın, yaptığı açıklamada, çocukların bahar aylarında alerjik enfeksiyonlardan korunabilmeleri için doğumdan sonra en az 6 ay anne sütüyle beslenmelerinin çok önemli olduğunu belirtti.
Alerjik hastalıkların genetik geçişli olduğunu ifade eden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ekrem Açıkalın, bebeklerin anne sütüyle yeterli beslenmeleri neticesinde bu hastalıklara olan dirençlerinin artacağını vurguladı.
Açıkalın, genetik geçişli olan alerjik hastalıkların oluşmasında çevresel faktörlerin de önemli rol oynadığını kaydederek, “Genetik yolla geçen alerjik hastalıklardan çocukları korumanın en iyi yolu, yeni doğan bebekleri ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslemektedir. Daha sonra verilebildiği kadar anne sütü yine verilmelidir. Çocukların iyi beslenmesi, ileride alerjik hastalıklara yakalanma riskini azaltacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.