Anız yangınları ve biçerdöver uyarıları

Karacabey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, anız yangınlarına karşı üreticileri uyardı. İlçe Müdürlüğü, 2015 yılı hasat sezonunun başlaması nedeniyle Bursa Valiliği tarafından yayınlanan, ‘14178147-503.0.0.0/11565 sayılı Anız Yangınlarının Önlenmesi ile İlgili Usul ve Esasları Tebliği’ ile ‘9683 sayılı Biçerdöver Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkındaki Tebliğ’e dikkat çekti.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İlçe Tarım Müdürlüğü, şu uyarılarda bulundu: “2015 yılı hasat sezonunda da, hasattan sonra tarlada kalan bitki artıklarının, yani anızların yakılmasının önlenmesi, biçerdöverle hasatta da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurulan ekibin kontroller yaparak dane kaybının belirli sınırlar içinde kalması amaçlanmıştır.
Çiftçilerimize muhtarlıklar aracılığıyla yapılan duyurularda, anız ve benzeri bitki artıklarının yakılmasının çevreye ve tarladaki biyolojik yaşama verdiği zararlar vurgulanmıştır.
Anız yakmak kesinlikle yasaktır ve bu yasağa uymayan çiftçilerimize İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nce idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca Karacabey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce oluşturulan Biçerdöver Kontrol Ekibi’nin yapacağı kontroller yanında çiftçilerimizin de ürünlerinin hasadı esnasında fazla dane dökümüne sebep olan biçerdöverleri bizzat veya telefonla müdürlüğümüze bildirerek dane dökümünün belirtilen sınırlar içerisinde kalması sağlanacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.