Anısı yolumuzu aydınlatsın!

Anısı yolumuzu aydınlatsın!
Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Uğur Mumcu, ölümünün 15. yılında tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de anıldı.
Cumhuriyet Alanı’nda toplanan Uğur Mumcu dostları, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, İlçe Başkanı Orhan Karabaş, CHP Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı törende, Eğitim Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç ile Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şube Başkanı Yusuf Karayün de hazır bulundu.
Törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şube Başkanı Yusuf Karayün, Ocak ayının devrimci Kemalistler için buruk ancak bir o kadar da yüreği aydınlık Türkiye ateşi ile dolu geçtiğini söyledi.
Ocak aylarının devrimci Kemalist aydınların kan kusan çakallar tarafından katledildiği zamanlar olduğuna dikkat çeken Karayün, “Atatürk Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık seviyesini içine sindiremeyen içteki ve dıştaki güçler, ortaçağ zihniyetiyle aydınlarımızı katlettiler. Kubilay, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu ve daha niceleri bu kanlı saldırılarda kurban gittiler. Uğur Mumcu’nun Cumhuriyet gazetesindeki yazıları ve yayımlanan kitapları günümüz Kemalist ve Demokrat Türk gençliğine hala ışık tutuyor. Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, demokrat bir Türkiye’nin yılmaz savunucusu, devrimci, hep emekten yana olan, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu minnet ve şükranla anıyoruz. Işıklar içinde yatsın. Anısı yolumuzu aydınlatsın. Uğurlar olsun” dedi.
CHP üyesi Fatih Erdem’in okuduğu duygu yüklü “Unutma Bizi” şiiri büyük alkış alırken, tören sonunda katılımcılar Uğur Mumcu çelengine birer karanfil bıraktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.