Anavatan’dan kadınlara tam destek

Anavatan’dan kadınlara tam destek
Karacabey Anavatan Partisi Kadınlar Kolları önceki gün Belediye Başkan Adayı Erol Onur öncülüğünde bir araya geldi.
Parti binasında gerçekleştirilen ve seçim stratejisi çalışmalarının ele alındığı toplantıda Erol Onur, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Toplantıda kadınların sorunlarını ele alan Kadın Kolu Başkan Yardımcısı Şenay Önen, katılımcılara Dünya Kadınlar Günü ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Dünya Kadınlar Günü, 1880’li yıllarda bir tekstil fabrikasında, daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin kendilerini fabrikaya kilitlemeleri, bu sırada fabrikada çıkan yangında, fabrika önüne kurulan barikatlardan kaçamayıp diri diri yanarak ölmeleriyle gündeme gelmiştir.
Bunun üzerine kadınlara özgü bir günün var olması düşüncesi ilk kez 26 – 27 Ağustos 1910 yılında, Kopenhag’da düzenlenen ¨Uluslararası Sosyalist Kadınlar¨ konferansında ortaya atılmış ve kabul edilmiştir. 1921 yılında Moskova’da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı’nda tarihi 08 Mart olarak saptanmıştır. 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 08 Mart’ın ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmasını kabul etmiştir.
Türkiye’de ise ilk kez 1921 yılında ‘Emekli Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya başlanmış; 08 Mart 1984’den itibaren kadın kuruluşlarının sayı ve çeşitliliğinin artmasıyla kadın örgütleri tarafından Dünya Kadınlar Günü daha geniş kapsamlı bir şekilde ülkemizde kutlanmaya başlanmıştır.
Kadınların yürüttükleri bu mücadelenin temelinde; seçme ve seçilme hakkı; günlük çalışma saatlerinin, koşullarının ve ücretlendirmenin yeniden düzenlenmesi, toplumda eşitlik, bağımsızlık, politik haksızlıkların ortadan kalkması daha demokratik bir yaşam koşulları elde edebilmek çabasıdır.
Biz Anavatanlı kadınlar, genel hak ve özgürlüklerin, sosyal adaletin yaşam şekli olarak benimsenen rejimlerde ayrıca kadın haklarına gerek olmadığı görüşündeyiz. Bu bağlamda ülkemizde kadınların töre cinayetlerine kurban gitmesine, fuhuşa sürüklenmesine, meta gibi alınıp satılmasına, cinsel istismara uğramasına seyirci kalamayacağız.
Anavatan Partisi olarak kadınlarımızın 29 Mart yerel seçimlerde 3 kadın temsilcimizle layıkiyle ilçemizin temsil edilmesini sağlayacağımızı ve Anavatan Partisi olarak da Kadın Hakları’nın artık konuşulmadığı bir yaşamın gereklerini yerine getireceğimizi kamuoyuna ifade ediyoruz. Anavatan Partisi Karacabey Kadın Kolları Teşkilatı olarak tüm kadınların 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü şahsım nezdinde kutluyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.