Anahtar teslimi yarın başlıyor

TOKİ’de sözleşmeye göre 5 ay önce teslim edilmesi gereken konutlarla ilgili sıkıntı bitti
Karacabey’de teslim tarihi 5 ay önce sona eren TOKİ konutlarında sıkıntı bitti. İlçe Kaymakamı Dursun Balaban’ın verdiği bilgiye göre, “1. Etap Alt Gelir Grubu ve Orta Gelir Grubu Projesi”nde yer alan 456 konuttan satışı gerçekleşen 358 konut 26 Ekim-18 Kasım 2011 tarihleri arasında sahiplerine teslim edilecek.
            Yarından itibaren başlayacak konut teslimi için hak sahiplerini uyaran Kaymakam Dursun Balaban, “Konut Teslim Programı” projenin yapımcı firması olan Koltek Müşavirlik A.Ş. aracılığıyla sürdürüleceğini duyurdu.
            Balaban, konut teslim işlemlerinde alıcılara, Halk Bankası Karacabey Şubesi tarafından yazı gönderileceği ve bilgi verileceğini açıkladı.
            Konut teslimlerinin Karacabey Toplu Konut Şantiyesi’nde yapılacağı dile getirildi. Konut alıcılarının teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde ve kendi olanaklarıyla şantiyeye gelmeleri istendi. Konut teslimlerinin saat 09.00’da başlayacağı kaydedildi.
            Kendisine bildirilen günde gelmeyen hak sahiplerinin işlemleri başvuru yapanların teslimi tamamlandıktan sonra yapılacak.
KDV bedeli yatmazsa teslim yok!
Açıklamada; “3065 sayılı KDV kanunu gereğince, teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğmaktadır. Alıcılar tarafından Halk Bankası Karacabey Şubesi’ne KDV tutarı ödenecek. Ödeme dekontunun bir örneği konut teslimi anında yapımcı firmaya verilecek. KDV tahsilatlarının belli bir düzen içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konut alıcıları teslim tarihinden 1 gün önce aynı saatte ilgili banka şubelerine davet edilecek. KDV bedeli yatırıldığına dair belge ya da dekont sunulmadan teslim işlemi yapılmayacak.
            Şantiyede yapılacak teslim sırasında, konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir;
*Kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı)
*Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası
*Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi
*KDV tutarının yatırıldığına dair belge ya da fatura.            Belgeler eksiksiz ise hak sahiplerine yapımcı firma tarafından “Konut Teslim Tutanağı” ile mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Konut Teslim Föyü” imzalatılacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.