Altın serüveni ulusal basında

Altın serüveni ulusal basında
Mustafakemalpaşa ormanlarında sürdürülen siyanürle altın arama çalışmalarına kamuoyu ve basından gelen tepkiler çoğalıyor.
Mustafakemalpaşa’nın 7 ayrı bölgesinde sürdürülen altın arama çalışmaları Türk kamuoyunda ve genel basında yer almaya başladı.
Bir süre önce Halk Meydanı Program yapımcısı Şemsettin Şen’in gündeme getirdiği konuya daha önce de Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya köşesinde yer vermişti.
Çeşitli ulusal gazetelerin köşe yazarlarının değindiği Mustafakemalpaşa ormanlarındaki altın arama faaliyetleri dün de Olay Gazetesi’nde yer aldı.
Gazetenin yazarı Yusuf Kayışoğlu dünkü köşesinde; GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen’in sözlerine yer vererek, şunları yazdı;

“Şapçı Köylüleri Aradı:
Gece saat 24.00 sularında cami minaresinden, “Yarın kendiniz de, hayvanlarınız da ormana girmesin” diye anons duyduk.
Niye girmesinler?
Orman kimin?
Dağ kimin?
Altın arayanların mı?..”
 Mustafakemalpaşalılar’ın yürüttüğü kampanyaya da değinen Kayışoğlu, ilçe kamuoyunun siyanürle altın arama çalışmalarını durdurmak için mücadele verdiğini de yazdı.
 140.000 dönümlük bölge içerisinde sürdürülen siyanürlü altın arama çalışmalarının tarımsal ekonomiye de darbe vuracağından bahseden Kayışoğlu, AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun konu hakkında bu güne kadar kayda değer yönde güçlü bir çıkış yapmadığını belirtti.
Yusuf Kayışoğlu köşesinde; “Koyuncu ne düşünüyor?” alt başlığıyla yer verdiği yorumunda; Ali Koyuncu’nun Karacabey halkının karşı durduğu çimento fabrikası olayında sivil toplum örgütlerinin yanında açıkça yer aldığını fakat Mustafakemalpaşa’dan seçilmiş bir milletvekili olmasına karşın Mustafakemalpaşa’da siyanürle altın aranmasına karşı tek bir sözünün duyulmadığını belirtti.
 Kayışoğlu ayrıca; GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen’in çalışmalarından bahsettiği yazısında Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’in desteği ile 20 bin adet “Altını Bırak, Üstüne Bak” yazılı afişler hazırlandığına değindi.
Mustafakemalpaşa ormanlarında devam eden siyanürle altın arama çalışmaları durdurulmazsa; Suuçtu gibi, Tümbüldek gibi turizm bölgeleri tahrip olacak ve içme suları da büyük oranda siyanür tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.