ALO MELTEM – HALKIN SESİ

ALO MELTEM


Peygamber benzetmesine tepki
Zeki Gülan; Halit Türkkan’ı eleştireceğine öncelikle kendine baksın. Yıllardır Karacabey’de siyaset yapıyor. Şimdiye kadar Karacabey’e faydalı ne iş yapmış? Kendisi İl Genel Meclisi’ne yapışmış. Gününü gün ediyor. Halit Türkkan lafın gelişi bir benzetme yapmış. Bunda büyütülecek ne var? Hepimiz laf arasında her şeyi, herkese benzetebiliriz. Zeki Gülan, “Laf olsun torba dolsun” kabilinden konuşmuş.
***
Borsadan erzak yardımı
Borsa yardım yapar gibi yapıyor. Fakat hiç bir şey yaptıkları yok. O kadar gelirleri var ama Karacabey’e bir faydaları dokunmuyor. Üniversite öğrencilerine de burs veriyorlardı ne oldu? Yöneticiler en yakınlarının çocuklarına astronomik burslar veriyor diye duyuyoruz.
***
Aydemir, ABD malları boykot edilsin!
ABD’nin bize şimdiye kadar ne faydası oldu. Ama ABD mallarını boykot etmemiz çok kolay değil. Onun yerine yöneticiler, politikacılar, askerler tavır almalılar. “Al atını …. tımarını” demenin zamanı geldi de geçiyor
***
Şehir Parkı yenilendi
Karacabey’in en güzide mekânlarından birinin çağdaş görünüme kavuşturulması güzel bir olay. Belediye’yi bu çevreci tavrından dolayı kutluyorum. Ama isminin “Gençlik Parkı” olmasını istemeyenler varmış. Bu gençlik lafından kim neden bu kadar korkuyor ki? Ah.. Burada ne anılarımız geçti. Parkın dili olsa da konuşsa!
***
Şehit aileleri unutulmadı
Şehitlerimiz bizim her şeyimiz. Onlar bizim için canlarını verdiler. Paralarını, mallarını bu vatandan esirgeyenlere lanet olsun. Şu memlekette el üstünde tutulması gerekenler sadece ve sadece şehit yakınlarıdır. Her şeyimizi onlara borçluyuz. Lütfen kendimizi onların yerine koyup hemen bugün en yakınımızdaki şehit ailelerini ziyaret ederek gerekeni yapmalıyız. Bundan büyük yardım ve gurur olamaz. Ve de yardım yapanları basında ön plana çıkararak şereflendirmeliyiz diye düşünüyorum. Haksız mıyım?
***
Trakya Birlik, Müfettiş Yardımcısı alıyor
Trakya Birlik müfettiş alıpda ne yapacak? Teftiş edilecek faaliyetleri mi kaldı? Türkiye’de zaten ayçiçeği ekilmiyor artık. Trakya Birlik başka alanlarda mı faaliyet gösterecek?
***
“Satış yetkisi” tartışma yarattı
Ergün Koç’a işyerlerini satma yetkisini kim veriyorsa asıl onlar suçlu. Bu kadar yolsuzluk iddiası varken bu yetkinin verilmesi akla başka şeyleri çağrıştırıyor. “Bal tutan parmağını yalar” derler. Maşallah bunların kafası gözü bile encümenle, meclisle birlikte bal kovanına döndüler.
***
Sütaş’ta yeni hedef Avrupa
Sütaş’tan Allah bin kere razı olsun. Böyle fabrika yöneticileri olan iki tane daha fabrikamız olsun, Karacabey başka bir şey istemez. Allah tuttuklarını altın etsin. Sadece kendileri kazanmıyor. Tüm Karacabeylilere de kazandırıyorlar. Teşekkürler Sütaş ve Kirmikirli Kardeşler.
***
AK Partili kadınlar hastalara moral verdi
Ben sizlerin işine anlam veremedim doğrusu. Laf başında biz ABD’li değiliz diyorsunuz. Onlara her türlü resti çektiğinizi söylüyorsunuz. Peki ölen şehitlerimiz için de rest çekebilme imkanınız yok mu? VATANIMIZA göz koyan kendi içimizdeki şerefsizlerin kökünü kazıma imkânınız da mı yok? Bence yok. Çünkü Dogu’dan sizlere gelecek oylardan kaybınız olur. Sizler bunu göze alamazsınız. Çünkü sizler her şeyi oy politikalarına göre ayarlamış ve menfaatine düşkün siyaset izleyen bir yapısınız. Şimdi sizlere soruyorum: Bu kadar vatanını çok seven parti başkanınız oğlunu niye Dogu’da askerlik yapmasını istemiyor. Çünkü yatamayacak dimi? Her askerin kendi oğlu gibi yatacağını düşünüyor. Tabii Batı’da kısa dönem olarak yapar. Oğlu kıymetlidir. Vatanı sizler tamamen duygusal (para)olarak sevenlerdensiniz. Bizlerse vatanımız için canımızı verecek kadar çok sevenlerdeniz. Bırakın yalan oyunları. Bırakın doğru gibi görünüp yanlış olmayı. Ya olduğunuz gibi görünün, ya da BU ÜLKEDEN DEFOLUN!!!!!!
***
Market proje içine alınamaz mı?
Pazaryeri’ndeki fırın ve marketin proje kapsamına alınmasını tüm Karacabey istiyor. Bu isteklere Belediye neden yanıt verme gereğini duymuyor. Her konuda basına bilgi veren Ergün Koç, neden bu konuda sessiz kalıyor? Çıkıp söylesin. Neden burası kapsam dışı? Mutlaka öğrenmek istiyoruz. Lütfen Sayın Başkan cevap verin. Sustukça bunun altında başka şeyler arayacağız.
***
Can önemli olmak ister
Yaşayın hocam.. Sizin bu yazılarınızla Karacabey bir üst düzeye ulaşacaktır. Teşekkürler İsmail Hakkı Özsarı.
***
Seyyar Pazarcılar Derneği kaynıyor
Ey arkadaşlar, siz bu işin böyle olacağını yenimi anladınız? Hayırlı Olsun.
***
Seyyar Pazarcılar Derneği kaynıyor
Kurucu üye diye geçinen 3 arkadaşın pazar içerisinde 1’er yeri var. Belediye 2. yerleri 5500 Ytl’ye veriyor. Cart curt yapmayın. Belediye orada. Gidin, basın parayı, alın. Dernek başkanı sizin yer paralarınızı ödemek zorunda değil. Zaten pazaryerinde 4 kişisiniz, 5 kişi olamazsınız. Sizi gidi menfaatçiler sizi. Yahu, bu onursal genel başkanlık bakkalda mı satılıyor? Öyleyse, 1 tane onursal genel başkanlık da bana alır mısınız?
***
Hayırlı görünmüyor
Hüseyin Taşçatan Hocam, süpersiniz… Elinize kolunuza sağlık. Kaleminiz hiç bitmesin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.