Alo Meltem (Halkın Sesi)

Alo Meltem (Halkın Sesi)


Cumhuriyet 84 yıldır ışıl ışıl
Karacabey’deki kutlamalar çok güzeldi. Programı hazırlayanların emeğine sağlık.
***
Uyuşturucu tacirlerine ‘Öncü’ engeli
Karacabey polisine bravo. Toplum sağlığını tehdit eden gözü dönmüş kişilere aman verilmemesi gerekir. Bu tür operasyonlar artsın. Polisimiz zehir satıcılarına karşı yoğun bir mücadeleye girişmelidir. Bu tür kişileri okul yakınlarında da görüyoruz. Polis halkla içli dışlı olup şüpheli şahıslar hakkında bilgi almaya çalışırsa muhakkak istihbaratta toplayacaktır. Malum, halkımız etrafındaki kötü kişileri karakola gidip ihbar etmiyor. Öğrenci ve halktan şüpheli şahıslar hakkında bilgi alınabilir. Ya da Karacabey Polisi mail adresini duyurursa şikâyetlerimizi oraya da gönderebiliriz. Teşekkürler Varkın Suyuak. Başarılarınız daim olsun.
***
THK’dan 19 bin YTL
Karacabey Türk Hava Kurumunu tebrik ediyorum. Dört taraftan kuşatılmış Cumhuriyet ve Atatürk’ün kurumlarına sahip çıkılması çok güzel. Halk da uyanık olup bu kurumları desteklesin.
***
Öğretmenevi’nde canlı müzik keyfi
Öğretmenevi gitgide cazibesini yitiriyor. Dışarıdan gelenlere çok fazla ilgi gösterilmiyor. Küskünlük yaratılıyor. Yönetici ve garsonlarda tam bir memur zihniyeti var. Yani “Sallabaşını al maaşını” tavırları çok çirkin. Bu zihniyet dışarıdan gelenlerde yani öğretmen olmayanlarda küskünlük yaratıyor.
***
Türkiye Cumhuriyeti (Fatma Kara)
Seni çok seviyorum Fatma arkadaşım. Seninle gurur duyuyoruz. Böylesine güzel yazıların devamını arzuluyoruz. Seni okumak büyük bir zevk. Canım arkadaşım.
***
Canbalı Deresi ölüyor!
Canbolu deresini Tunçbilek kömür işletmeleri ve Susurluk şeker fabrikası zehirliyor. Tabii ki memleketin sahibi olmadığından çevre katliamlarına dur diyen yok. Yazıklar olsun. Zehir saçan tesislere ve sahiplerine.
***
HEM’den avcılık kursu
Çok güzel bir uygulama. Avcılar Derneği’nin de bu kursa katkı vermesi gerekli. Kurs bitirmeyenlere Avcılık ve silah tezkeresi de verilmesin.
***
Alo Meltem (Halkın Sesi)
Geçen gün belediyenin önünden geçiyordum. Tatil günüydü. Kapının önünde büyükbaşlardan biri oturuyordu. Belediye aracının içinde oturan Şoföre seslendi. “…. Abi; çok yoruldum beni eve götürsene” dedi. Şoför hemen “Gel atla” dedi. Evet Belediye Yetkilisi sanki Cumhurbaşkanı Makamı’nda oturuyor ve Özel şoförü de var. Maalesef bu seslenişi de fütursuzca yapıyor. Gören varmış, duyan varmış hiç umurlarında bile değil. Bunlarda utanma sıkılma kalmadığı gibi. Baş badrık da yok burada.
***
Alo Meltem (Halkın Sesi)
Karacabey Belediyesi’nde Basın danışmanı ne iş yapıyor? Bunun parasını kim ödüyor? Çok merak ediyoruz. Başkan bu şahsın parasını cebinden mi ödüyor? Daha önceki belediye başkanları neden böyle bir basın danışmanı çalıştırmayı akıl edemedi. Belediye’nin her şeyi şeffaf olacak deniyordu güya. Her şey tam tersi gizli kapaklı saman altından sürdürülüyor. Basın danışmanının görevi: dönen dolapları basından gizlemek olmasın sakın. Sevgili başkan bu şahsın parasını cebinden ödüyorsa problem yok. Ama pek çok değerli bu şahsiyete muhakkak örtülü bir ödenek bulunmuştur. Kim acaba?
***
Alo Meltem (Halkın Sesi)
Belediye Meclis Üyelerinin parti değiştirmelerinin sebebi nedir? Ucunda menfaat olmasın sakın? Ne geldiyse başımıza böyle 3 ipte birden oynayan tel cambazlarından geliyor. İp cambazları sadece ipte oynamıyor. Yere inip maymun rolü de yapıyor. Trapezde yapıyor, striptiz de maşallah. Çok yönlü profesyoneller. Sirk’te çalışıyorlar sanki. Belediye Meclisi ve Encümeni de bu sirkin seyircileri. Ne zaman bu sirkin gösterisine son verecekler bakalım?
***
Fenerbahçe Balosu
Değerli Fenerbahçeli Karacabeyliler 19.10.2007 akşamı yapmış olduğunuz 100.yıl balosunda aranızda oldum. Gerçekten güzel bir balo oldu. Emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum. Karacabey Derneği Türkiye’de sayılı dernekler arasında yer alıyor. Yönetim kurulunda bulunan Haluk Aka ve Hakan Vapur’la FB 1907 gönüllüleri derneğinde devamlı görüşüyoruz. Karacabey Derneğini iyi temsil ediyorlar. Kendilerini kutluyorum. Sevgilerle. Selçuk Yula. Spor Yazarı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.