Alo Meltem (Halkın Sesi)

Alo Meltem (Halkın Sesi)
Bin derenin suyu
Yazı çok güzel. Şunu da belirtmek gerek, “Türkiye’de Çalışanlar değil, yatanlar kazanıyor” Bu da merkezi otoritenin zayıflığının bir göstergesidir. Erdinç ÖZER’i bu yazısından dolayı kutlamak gerekiyor.
***
Aydemir: Dünya Bankası ve IMF’yi kınıyoruz
İsa hocam, zamlardan ve faizden bahsederken, AKP için olumsuz hiç bir ibare kullanmaman hiç şık olmamış.
***
Sigara içme yasağı onaylandı
Peki, şu ilköğretim okullarının öğretmenler odalarında sigara içenlere nasıl bir ceza uygulanacak? Neden kimse farkında değil?
***
Susun ve dinleyin
Çok güzel yazmışsın, tebrik ederim. CHP için yorum yapamam. Ama empati mi dedin? İlginç bir kavram. Ben sayende çok okudum, inşallah okuyanlara da faydalı olmuştur.
***
Susun ve dinleyin
CHP’li aydınlardan, sadece Karacabeyli vatandaşlar etkilenmemişlerdir. Aydınlarımız, söylediğiniz gibi halka inemeyip kendilerini soyutladıkları için tüm ülke etkilenmiştir. Bunun içindir ki halka inip, aydın olmayanlar iktidar olmuştur. Saygılarımla.
***
Susun ve dinleyin
Körün duygularını, anlamak isteyeni duydum, Ama gelinin yerine olmak isteyen, erkek duymadım. Biraz anlayamadım
***
Karacabeyliler İstanbul’u fethetti
Dinleyecek başka adam bulamadınız mı? Demek oluyor ki katılımcı arkadaşların, müzik kültürü bu.
***
Karacabeyliler İstanbul’u fethetti
İstanbul’da okuyan Karacabeyli öğrencilere de burs verseler, daha iyi olur.
***
Karacabeyliler İstanbul’u fethetti
Öncelikle, Serpil ve Selçuk kardeşlerimle, böyle güzel bir organizasyon yaptıkları için gurur duydum ve tebrik ederim. Haberim olsaydı ben de katılırdım. İnşallah bundan sonraki toplantılar daha kapsamlı duyurularak yoğun katılımla gerçekleştirilir. Her gün MELTEM gazetesini yakından takip ediyorum. Haberi orada okudum. Karacabeyliler.com’u lütfen bir an önce hayata geçirin. Çok yararlı olacak. Geceye katılanların çoğunu tanıyorum. Hepsine selamlarımı, iyi dileklerimi gönderiyorum. Karacabeyli olarak, nerede bir Karacabeyli görsem veya duysam, hemen arayıp sohbet ediyorum ve çok mutlu oluyorum. Bu tür etkinliklerin çok yararlı olduğunu düşünüyor, tüm KARACABEY’e selamlarımı gönderiyorum.
***
Gerçekten Kürt sorunu var mı?
Bu bölgede yaşayan Kürtlerin feodal yapısına bir türlü çözümler getirilemedi. Bölge halkı, batıdaki gibi demokratik, hukuki bir sosyal yapıya kavuşamadı. Atatürk bu konuya çok önem vermesine rağmen, sonradan gelen siyasi çıkar grupları maalesef çıkarlarına göre hareket ettiler. Eğitim ve ekonomik açıdan batıyla doğu arasında gittikçe büyüyen uçurum maalesef teröre zemin hazırladı. İşsiz ve yoksul gençleri; ya göç etmeye ya da terörün kucağına itti. Oysa zamanında ülkemizin doğusuyla batısı arasındaki bu farkın oluşmaması için olağanüstü bir çaba harcamak gerekirdi. Bu yapılmadı. Kaderine terk edildi. Kadın sorunu, eğitim sorunu, ekonomik sorun hiçbir zaman çözüme kavuşmadı. Buna bir de ağır coğrafi koşullar da eklenince her geçen gün, terör için elverişli koşullar oluştu.
***
Gerçekten Kürt sorunu var mı?
Sanırım bu konuda farklı düşünüyoruz. Bu soruna ben Kürt olarak değil de bir bölge sorunu olarak bakıyorum. Kürtlerin çoğunlukta olarak yaşadıkları bu bölge tarih boyunca barışa pek kavuşamadı. Maalesef emperyal güçler tarafından işgal edilen bu topraklar, Hindistan’a giden yol üzerindeydi. Almanlar zamanında demiryolu inşasıyla Musul/Kerkük üzerindeki petrolleri keşfedince, İngiltere Fransa ve Osmanlı devleti ile bir takım anlaşmalar yapıldı. Paris ant. Maddelerinden biriydi. Savaş galibi devletler petrol şirketlerinden pay aldılar. Burada yaşayan etnik gruplar hem coğrafi hem sosyal yapı, hem ekonomik yapıdan oldukça geriydiler. Yani bir ulus devlet olamazlardı. TC devleti burada bir siyasi güç oluşturmuştu zaten. TC devletiyle anlaşmalar sağlandı. Böylece sayfa kapandı.
***
Sorgulanmayan kürsüler
Sayın Münir Aksoy; çok güzel bir noktaya parmak basmış. Eşim öğretmen olduğu için biliyorum. İlköğretim 1.sınıfına giden şimdiki öğrenciler öyle sorular sorar veya itirazda bulunurlar ki şaşırıp kalırsınız. Ama Camideki minberde konuşan hocanın söylediklerini ise kuzu kuzu dinleriz. Yani anlayacağınız, bilgisiz ve cahil hocaların karşısında ilkokul çocukları gibi dahi olamıyoruz.
***
Ali Koyuncu: Tek taraflı sözleşme devri sona erdi
Helal olsun Vekilimize, kendisini çok iyi yetiştirmiş. Çok yararlı bir toplantı oldu. Bizler çiftçiler olarak hatayı biraz da kendimizde aramalıyız. 2 ay çalışıp, 10 ay yatma ve vergi ödemeden geçinme devri kapandı. Almadan vermek çiftçilere mahsus. Destekleme al, mazot yardımı al. Eeeee! çitçi olarak biz ne veriyoruz?
***
THK, 6 bin 738 deri topladı
Başarılarının devamını dileriz. seni çok seviyoruz….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.