Alo Meltem

Alo Meltem





Koç seçim şokunda!
Karacabey’in kurtulacağı gün yaklaştı. Buna çukur demek bile o kelimeye hakaret olur. Ergün’e duyurulur. İbrahim Bursalı silah çekmişmiş. İbrahim Bursalı’ya ettiği küfürleri açıklasa ya. Basına ve kamuoyuna açıklansa da halk Ergün’ün ne olduğunu öğrensin.
***
Sahipsiz hayvanlar kısırlaştırıldı
Bütün yaz Malkara’da insanlar köpeklerle boğuştu. Yaz bitiminde bütün sahipsiz köpekler Malkara’da efelenmeye devam ediyordu. Karacabey’de sokaklar caddeler köpekten geçilmiyor. Belediyenin önünde Heykelde köpekler 24 saat havlayıp duruyorlar. Hem yayaları, hem de trafiği rahatsız ediyorlar. Bu köpekler Karacabey’den mi toplanmış? Yoksa biz başka bir yerde mi yaşıyoruz? Bunlar dedikodu kazanında söylenen Bandırma’nın köpekleri olmasın sakın.
Devletin temeline dinamit koyamazlar
Rahmeti Özal sizi görseydi suratınıza tükürmezdi. O halk adamıydı, sivildi. Siz ise 28 Şubat sürecindeki militan ve devletçi duruşunuzla CHP ve MHP’den farklı olmadığınızı gösterdiniz. Aradan yıllar geçti, hala akıllanmadınız. Bu sefer Mumcu çıktı, Yılmaz’ın 10 sene önceki rolüne soyundu ama o da sandıkta boyunun ölçüsünü aldı. Bu hatası siyasi hayatına mal oldu. Şaşırtıcı olan ise, yılların siyasetçisi ve ”devlet”adamı olan Ağar’ın bu ucuz numarayı yutmasıydı. Anavatan misyonu Özal’dan sonra bitmiştir. Uyanın artık uyanın! Hala 10 sene öncesinde yaşıyorsunuz.
***
Ümit’in Ağaçları
Hocam işte şimdi oldu. Bence siz böyle oldukça, millet böyle oldukça kalkınma olur. O ümitler ki zavallı diye baktığımız insanlar. İşte asıl asiller onlar. Acaba biz onlar kadar olabilir miyiz? Bilmiyorum, vardır öyle insanlar ama böyle insanlara bizimde destek vermemiz gerek. Böyle çalışmaları yaymak gerek. Sizi şimdi yürekten kutlarım. SAYGILAR…
***
Fakülte sözü heyecan yarattı
Eğer Sütaş Karacabey’e bir fakülte yaparsa, Bakanlar Kurulu Karacabey’in ismini SÜTAŞKARACABEY olarak değiştirsin. İlçede o kadar ulusal ve uluslararası şirket fabrikası faaliyet gösterirken birçoğunun başkanı veya sahibi buraya bir çivi bile çakmamıştır. Sütaş’a çok teşekkürler.
***
AK Partili kadınlar hızır gibi
AK Parti kadar çalışan yok. Helal olsun, bizim mahallede bu durumda insan çok. Belediye belli yerlere erzak ve kontör dağıtacağına gelip bu aileleri tespit etsin de yardım etsin.
***
Nestle’den 75’inci yıla özel Damak
Nestle çikolata üretmiş bize ne kardeşim? Her sene başvuruyoruz. Çalışmak için bir kere çağırmadılar. Sütaş kadar olun da biraz işe yarayın. Çöpleri toprağın altına gömüp geleceği zehirlemeyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.