Alkışlar HEM’in kursiyerlerine

El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı:

2011-2012 Eğitim Öğretim yılı içinde açılan toplam 117 kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Programa Karacabey Kaymakam Vekili Kazım Karabulut ve eşi Fatma Karabulut, İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Nurgül Özatilla ve Seçkin Eken, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kerem Salkal, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Belediye Başkanı Ergün Koç’un eşi Behiye Koç, daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, çevre ilçelerden gelen davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunumunu HEM Başmüdür Yardımcısı Hanifi Kılıç ve Kurs Öğretmeni Nihal Tezer Savaş’ın yaptığı programda konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Gökbayrak, “Parolamız, 'beşikten mezara eğitim'dir. Halk Eğitim Merkezleri lüks değil ihtiyaçtır. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda açtığımız kurslarla hizmet veriyoruz. Bu yıl, 94 usta öğretmen ve 4 idarecimizle değişik branşlarda 117 kurs açarak, 2 bin 236 kursiyere hizmet verdik.

7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Büyük Atatürk’ün çizdiği yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Karacabey Kaymakam Vekili Kazım Karabulut da konuşmasında, başarılı olan kursiyerleri tebrik etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere başarı belgeleri Kaymakam Kazım Karabulut ve eşi Fatma Karabulut önderliğinde takdim edildi.

Kadın üst giysileri, iğne oyası, makine nakışı, kurdele nakışı, ev aksesuar ve takı tasarımı, ahşap boyama ve el nakışı, tel kırma branşlarında başarılı olan kursiyerlere de sertifikaları protokol tarafından verildi.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programın ardından köy kursiyerlerin, engellilerin ve merkez binadaki kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı 3 serginin açılışları gerçekleşti.

Birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiler büyük ilgi görürken, kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptığı emekler takdirle karşılandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.