Alışveriş uyarısı!

Alışveriş uyarısı!
İftar saatine yakın alışveriş yapılmaması uyarısında bulunuldu. Karacabey Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Recep Candan, ramazan alışverişinde dikkat edilecek konular hakkında vatandaşları uyarırken, yapılan zamlarla halkın mağdur edildiğini söyledi.
Ramazan öncesinde vatandaşların gıda stoku yapacağını varsayan bazı fırsatçıların sattıkları ürünlere zam yaptıklarını ifade eden Candan, zamma ise küresel ısınmanın bahane edildiğini belirtti.
Küresel ısınmanın aylardır konuşulduğunu, ama zamların ramazan ayının başında geldiğini hatırlatan Candan, “İnsanın ihtiyaçları sınırsız, ama imkanları kısıtlıdır.
Bilinçli alışveriş, bu kıt imkanlarla var olan ihtiyaçları yeterince karşılama olayıdır” dedi.
FIRSATÇILARA DİKKAT!
Candan, tüketicilerin alacakları malın ramazan öncesi fiyatlarını bilmelerinde yarar olduğunu ifade ederek, “Böylece fiyat kontrolü yaparak zarara girmekten kaçınmış olurlar. İftar saatine yakın zamanlarda alışverişten kaçınılmalıdır. Alışverişe çıkmadan mutlaka bir liste hazırlanmalıdır. Mümkünse listedeki ürünlerin tutarı hesaplanmalı ve alışverişe o miktarda para ile çıkılmalıdır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.