“Ali Özkan isteyecek, biz yapacağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsal kalkınmanın Karacabey’den başlayacağını söyledi.
Karacabey’in yıllardır beklediği hizmetleri kısa sürede alacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Ali Özkan’la birlikte Karacabey’i süper kent yapacağız” diye konuştu.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İl Başkanı Cemalettin Torun’un da katıldığı programda projelerini açıklayıp, meclis üyesi adaylarını tanıttı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım programı aynı zamanda internet üzerinden canlı olarak yayınlanırken, Ali Özkan ‘Karacabey’i Büyükşehirin desteğiyle süper kent yapmaya geliyoruz” diye konuştu.
‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket ettiklerini anlatan Özkan, ‘3T- Turizm, Tarım ve Teknoloji’ vizyonlu projelerle Karacabey’in yıllardır beklenen kalkınma hamlesine kavuşacağını vurguladı.
Katılımcı esaslı ve şeffaf yönetim anlayışıyla Karacabey’i birlikte yöneteceklerini ifade eden Özkan, eğitim, sağlık, sosyal, çevre, turizm, spor ve sanayi gibi alanlarda projelerin devreye gireceğini anlattı. Alt yapının yenilenmesinin yanı sıra temiz içme suyu için yatırım yapılacağını belirten Özkan, şehir içi ulaşım trafiğinin yanında köy yolları, Bursa – Karacabey arası ulaşım, Heykel’de yaya trafiğinin düzenlenmesi, dar gelirli ailelere okul servisi desteği, Kültürpark’a rahat ulaşım, inşaatı tamamlanmak üzere olan hastaneye köprülü kavşak inşa edilmesi gibi projeleri hazırladıklarını belirtti.
Spora, gerek alt yapı ve tesis ve gerekse her yaştan insanın spor yapabileceği alanların kazandırılması yönünde destek vereceklerini açıklayan Özkan, Karacabey’de yetenekli sporcuların yetişmesine, Karacabeyspor’un hak ettiği yere gelmesine öncülük edeceklerini kaydetti.
Kırsal kalkınma hamlesiyle tarımsal ürünlerin ambalajlama, depolama ve pazarlamasında destek olacaklarını belirten Özkan, Büyükşehir desteğiyle çiftçinin en büyük destekçisi olacaklarını, bu anlamda karpuz festivali de düzenleyeceklerini vurguladı.
Turizm projeleriyle Longoz ormanları, Uluabat Gölü, Yeniköy tatil yöresi gibi merkezlerin ayağa kalkacağını söyleyen Özkan, kentsel gelişim ve dönüşümle halkın nefes alacağı, vakit geçirebileceği sosyal merkezler kuracaklarını bildirdi.
Sosyal belediyecilik kapsamında AK Parti belediyeciliği farkını 30 Mart’tan itibaren uygulamalarla ortaya koyacaklarını anlatan Özkan, itfaiye teşkilatının güçlendirilmesi, ücretsiz hasta nakil hizmeti, muhtelif mahallere düğün salonları kurulması, köylere gasilhaneler inşa edilmesiyle vatandaşın ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarına olacakları mesajını verdi.
Ali Özkan, mevcut sanayi sitelerinin rehabilitesi, yatırımcılara planlama desteğiyle yeni iş sahaları oluşturacaklarını açıkladı.
AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe ise konuşmasında, ‘Sizden maddi destek istemiyoruz. Sadece yetki istiyoruz. Çok şükür hizmet için kaynak bulmada sıkıntımız yok” dedi.
Altepe, yeni yasa ile Büyükşehir’in Karacabey için de büyük bir fırsat olduğunu ve kırsal kalkınma hamlesini Karacabey’den başlatacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem hayata geçirdikleri yeni stadyum, teleferik, yeni belediye binası, tramvay üretimi, gemi ve uçak işletimi gibi projelerle Türkiye’de en çok konuşulan belediye olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Şu anda 26 konuda Türkiye’ye, 6 konuda dünyaya örnek konumdayız. Yeni yasa bize kırsal kalkınma konusunda da önemli görevler yüklüyor. Artık Özel İdare ve İl Genel Meclisi yok. Onların bir yılda yaptığı yatırımın en az 5-6 katını yasal olarak kırsal kesime yapmak zorundayız. Bu nedenle biz istiyoruz ki kırsal kalkınma yatırımları ile de Türkiye’ye örnek olalım” diye konuştu.
Büyükşehir artık çiftçinin de yanında
Kırsal kalkınma konusunda gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını, hangi köye, nasıl bir proje uygulanacağı yönündeki tespitleri tek tek yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, seçimlerin ardından bu çalışmaların startını vereceklerini ifade etti. Kırsal kalkınma yönünde söylediklerinin sadece bir vaat olmadığını, bugüne kadar görevleri olmadığı halde yaptıkları yatırımlarla kırsalda ekonomik kalkınmayı başlattıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Biz kırsal kalkınma konusunda en hazırlıklı belediyeyiz. Bu bölgelerde de hayvancılığın geliştirilmesinde, tarla tarımında daha verimli ürün alınmasına, depolama, ambalajlama tesislerinin kurulmasından pazarlamaya kadar her alanda Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin yanında olacağız. Sulama göletine ihtiyaç varsa bize geleceksiniz. İlgili kurumlara ileteceğiz, onlar yapmıyorsa hemen çalışmaları başlatacağız. Ali Özkan başkanımız isteyecek, biz yapacağız. Ancak tüm sorunlarımızın daha süratli çözülmesi için bizim daha güçlü bir şekilde göreve gelmemiz gerekli. Karacabey kararını vermiş. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.